Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kvinnlig lärare hade sex med 16-årig elev

- 20/11/2018, 08:28 -

Läraren, som är i 40-årsåldern, och eleven blev påkomna när de utförde sexuella handlingar i skolans lokaler. Nu vill Skolverket att hennes lärarlegitimation ska dras in.

En kvinna i 40-årsåldern har sagt upp sig från en skola i västra Sverige efter att ha haft sex med en elev vid ett flertal tillfällen, skriver Göteborgs-Posten. 

Under våren 2018 blev kvinnan och eleven påkomna av andra elever i skolans lokaler. 

Enligt GT ska eleven då haft sina byxor neddragna och haft sin hand mellan lärarens ben – de har vid tillfället smekt varandra, skriver GT.

Läraren var elevens mentor, alltså klassföreståndare, och enligt en polisutredning som gjorts under våren ska eleven och läraren ha haft oskyddat sex och oralsex i skolans lokaler. 

Kvinnan är nu enligt uppgifter till GP väldigt ångerfull. Enligt Göteborgs-Posten ska relationen inletts när eleven och läraren hade kontakt i sociala medier och eleven bett om hjälp om en skoluppgift om vänskapsrelationer. Läraren undervisade vid den tiden eleven i sex och samlevnad. 

Efter att händelserna kommit till rektorns kännedom stängdes läraren av och valde senare att säga upp sig. Nu har Skolinspektionen begärt att kvinnans lärarlegitimation ska dras in.