Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

14-årig flicka död i olycka – polisen letar efter en 50-årig man

- 24/11/2018, 11:45 -

Vid 21-tiden på fredagskvällen inkom ett larm om en olycka på E45 i södra Orsa. En 14-årig flicka blev påkörd precis efter att hon gått av bussen. Flickan avled senare på sjukhus och nu letar polisen efter en 50-årig man.

Ambulanshelikopter och flera ambulanser kallades till platsen där den 14-åriga flickan blivit påkörd. Hon fördes till sjukhus omedelbart, men hennes liv gick inte att rädda. Flickan dog på sjukhus bara några timmar senare, rapporterar Aftonbladet.

Föraren som körde på flickan lämnade olycksplatsen och har ännu inte anträffats.

Bil med kvaddad front hittad

Men bara en kilometer från olycksplatsen hittade en ledig polis en bil. Den bilen var mörkblå med kvaddad front och är inte anmäld stulen. Bilen är tagen i beslag och kommer genomgå en teknisk undersökning. Vittnen ska även ha sett en man lämnat bilen, skriver Aftonbladet.

– Det är en mindre mörkblå bil. Den har skador som tyder på att det var bilen som körde på kvinnan. Framrutan är intryckt och det är skador på huven, säger Mats Öhman, polisens presstalesperson, till Aftonbladet.

50-årig man

Polisen letar nu efter en man i 50-årsåldern. Han är misstänkt för tre brott: grovt vållande till annans död, olovligt avvikande från trafikolycksplats och grov vårdslöshet i trafik.

Polisen ber om allmänhetens hjälp

Nu är intresset av allmänhetens hjälp stort för polisen. 

– Vi behöver få så mycket information om ärendet som det bara går. Och den som vet något eller tror sig veta var föraren finns någonstans är vi också intresserade att höra från, säger Mats Öhman vid polisen till Aftonbladet.

Nyheter24 har tidigare skrivit om 21-åriga Latifas promenad med chihuahuan Luna som slutade i katastrof. Luna blev påkörd av en cyklist. Det kan du läsa mer om här.