Latifa håller sin hund Luna. En cykel som ligger på en gångväg.
Luna blev överkörd av en cyklist när hon och matte Latifa var på promenad. - Foto: Privat / Pixabay

Latifas chihuahua blev överkörd – av en cyklist

21-åriga Latifas promenad med chihuahuan Luna slutade i katastrof. Luna blev påkörd av en cyklist och är fortfarande inte återställd.


Under tisdagsmorgonen, runt halv tio-tiden, skulle Latifa Dietmann, 21, gå en vanlig morgonpromenad med sin chihuahua-tik Luna i Malmö.

Eftersom Luna var lite långsam, hamnade hon hela tiden någon meter efter Latifa.

– Jag gick på trottoaren och hon gick lite långsamt, så jag fick stanna upp hela tiden för att vänta in henne, säger Latifa till Nyheter24.

Fruktansvärt skrik

När de gick förbi en infart till en parkering, där det även finns en gångbana in, så var Luna fortfarande en halvmeter bakom Latifa. Då hörde hon ett fruktansvärt skrik, det kom från Luna.

En cyklist hade kommit med hög fart, upp från parkeringen och kört rakt över Luna med cykelns framdäck. Cyklisten stannade och Luna hamnade under pedalerna, mellan hjulen. Kopplet gick sönder och Luna skrek och sprang hem för sitt liv. 

Latifa fick cyklistens telefonnummer, sprang ikapp Luna och direkt bar det av till veterinären. Kostnaden för veterinärbesöket blev 1094 kronor. Hundägaren Latifa har önskemål om att cyklisten, som orsakat Lunas skador, ska ersätta henne. Men där har de inte kommit överens och händelsen är polisanmäld.

Här kan du se var händelsen inträffade. Bildkälla: Google Maps / Privat / Pixabay

Vad säger polisen?

Jimmy Modin, polisen Malmö, har bekräftat att det gjorts en polisanmälan. Men det har ännu inte tilldelats någon handläggare eller förundersökningsledare, eftersom ärendet fortfarande är väldigt nytt.

– Det är ett beteendebrott eftersom det har hänt i trafiken och inte verkar ha funnits något uppsåt att skada djuret, säger Jimmy Modin till Nyheter24. 

Eftersom Latifa har cyklistens uppgifter har hon även nämt det i sin anmälan.

– Det verkar vara en person som är utpekad som gärningsman i anmälan, men längre än så har vi inte kommit, avslutar Modin.

Adopterad

Luna är tio år gammal, men adopterades av Latifa för ett och ett halvt år sedan. Anledningen till det var att hon skulle avlivas av okänd orsak. Det innebar mycket jobb för Latifa. Hon berättar för Nyheter24 att hon kämpat mycket och länge för att få Luna att känna sig trygg hos Latifa.

Och nu efter händelsen har Luna ännu inte repat sig.

– Luna mår inte alls bra i dagsläget. Hon är rädd, har svårt att gå och vill framförallt inte gå ut. Hon är osäker och har mycket ont, men hon lever, berättar Latifa för Nyheter24.

Styrkekramar till Luna!

Nyheter24 har tidigare skrivit om kaninen Gaston som blev brutalt mördad i sin bur. Känsligare läsare varnas, men här kan du läsa mer om det.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du något husdjur?
Tack för din röst!
Senaste nytt

16 år för dödsskjutning i Jakobsberg

Polis utreder dubbelmord i Gävle

Polisen utreder ett misstänkt dubbelmord i Gävle efter att två personer hittats döda i en bostad i onsdags, skriver polisen på sin hemsida.

Nedåt för börsen inför påskhelgen

Stockholmsbörsen sjunker i skärtorsdagens handel. OMXS-index har efter nästan två timmar handel backat 0,3 procent.

Våldsam kvinna efterlyst – rymde från rättspsyk

Polisen har efterlyst en kvinna i 40-årsåldern som rymde från rättspsyk i Falköping för en månad sedan, rapporterar P4 Skaraborg. Kvinnan bedöms vara våldsam.

Bensinpriset höjs inför påskhelgen

Ledande drivmedelskedjor höjer bensinpriset inför påskhelgen, som traditionellt präglas av många bilar ute på vägarna.

Israelisk militär: Över 200 dödade vid sjukhus

Strider och bombardemang fortsätter vid sjukhus i Gaza. Den israeliska militären hävdar att över 200 beväpnade personer har dödats vid al-Shifasjukhuset i Gaza stad.