Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Latifas chihuahua blev överkörd – av en cyklist

- 24/10/2018, 22:49 -

21-åriga Latifas promenad med chihuahuan Luna slutade i katastrof. Luna blev påkörd av en cyklist och är fortfarande inte återställd.

Under tisdagsmorgonen, runt halv tio-tiden, skulle Latifa Dietmann, 21, gå en vanlig morgonpromenad med sin chihuahua-tik Luna i Malmö.

Eftersom Luna var lite långsam, hamnade hon hela tiden någon meter efter Latifa.

– Jag gick på trottoaren och hon gick lite långsamt, så jag fick stanna upp hela tiden för att vänta in henne, säger Latifa till Nyheter24.

Fruktansvärt skrik

När de gick förbi en infart till en parkering, där det även finns en gångbana in, så var Luna fortfarande en halvmeter bakom Latifa. Då hörde hon ett fruktansvärt skrik, det kom från Luna.

En cyklist hade kommit med hög fart, upp från parkeringen och kört rakt över Luna med cykelns framdäck. Cyklisten stannade och Luna hamnade under pedalerna, mellan hjulen. Kopplet gick sönder och Luna skrek och sprang hem för sitt liv. 

Latifa fick cyklistens telefonnummer, sprang ikapp Luna och direkt bar det av till veterinären. Kostnaden för veterinärbesöket blev 1094 kronor. Hundägaren Latifa har önskemål om att cyklisten, som orsakat Lunas skador, ska ersätta henne. Men där har de inte kommit överens och händelsen är polisanmäld.

Hunden Luna blev påkörd av en cyklist. Här inträffade det.

Här kan du se var händelsen inträffade. Bildkälla: Google Maps / Privat / Pixabay

Vad säger polisen?

Jimmy Modin, polisen Malmö, har bekräftat att det gjorts en polisanmälan. Men det har ännu inte tilldelats någon handläggare eller förundersökningsledare, eftersom ärendet fortfarande är väldigt nytt.

– Det är ett beteendebrott eftersom det har hänt i trafiken och inte verkar ha funnits något uppsåt att skada djuret, säger Jimmy Modin till Nyheter24. 

Eftersom Latifa har cyklistens uppgifter har hon även nämt det i sin anmälan.

– Det verkar vara en person som är utpekad som gärningsman i anmälan, men längre än så har vi inte kommit, avslutar Modin.

Adopterad

Luna är tio år gammal, men adopterades av Latifa för ett och ett halvt år sedan. Anledningen till det var att hon skulle avlivas av okänd orsak. Det innebar mycket jobb för Latifa. Hon berättar för Nyheter24 att hon kämpat mycket och länge för att få Luna att känna sig trygg hos Latifa.

Och nu efter händelsen har Luna ännu inte repat sig.

– Luna mår inte alls bra i dagsläget. Hon är rädd, har svårt att gå och vill framförallt inte gå ut. Hon är osäker och har mycket ont, men hon lever, berättar Latifa för Nyheter24.

Styrkekramar till Luna!

Nyheter24 har tidigare skrivit om kaninen Gaston som blev brutalt mördad i sin bur. Känsligare läsare varnas, men här kan du läsa mer om det.

Har du något husdjur?