Inbrottstjuv stekte korv i kyrka – iförd prästkläder

- 24/11/2018, 14:01 -

Det blev en dyr korv för den 37-åriga man som tog sig in i en kyrka i Örebro förra veckan. Han var hungrig och bestämde sig för att steka på lite korv, i prästkläder. Nu är han åtalad.

Att det kan kurra till lite i magen när man fått i sig några glas är kanske inte så ovanligt? För en 37-årig man i Örebro kurrade det till lite extra när han var påväg hem från galej förra veckan.

Mannen gick i fyllan och villan förbi en kyrka där han såg ett fönster som var krossat, rapporterar Ystads allehanda. Magen skrek efter mat så han bestämde sig för att ta sig in i kyrkan. 

Präst fanns i byggnaden

Så den 37-åriga mannens inkräktande gick inte obemärkt förbi, för vid tillfället fanns en präst i byggnaden. 

Enligt prästen ska hon ha hört glaskross, som gjorde att hon i skräck tryckte på ett överfallslarm. Efter det låste hon in sig på toaletten och ringde även polisen.

Stekte korv i prästkläder

Polisen kom till platsen och 37-åriga mannen hade inte lämnat platsen. Han stod iklädd prästkläder och stekte korv.

Kanske hade det varit en billigare historia för inkräktaren om han bara köpt egen nattamat på vägen hem? För nu har nämligen mannen åtalats för stöld. Det gäller dels prästkläderna men också för att han ska ha ätit mat för 200 kronor. 

"Inte så mycket över för kyrkan"

Men enligt polisen verkar detta inte vara första gången som mannen stulit från kyrkan. Eftersom mannen nu också åtalad för en annan tidigare stöld i en helt annan kyrka. 

Polisen har även meddelat att mannen ska ha sagt att han inte har "så mycket till övers för kyrkan", rapporterar Ystads allehanda. Ändå vill han tillbringa tid där verkar det som?

Nyheter24 har tidigare skrivit om två personer som misstänks för skadegörelse efter att de plockade godis med händerna i en livsmedelsbutik. Det kan du läsa mer om här.