Orsa, polisbil
Polisen vädjar till smitaren i Orsa att överlämna sig till polisen. - Foto: Google Maps, Johan Nilsson/TT

Polisen vädjar till den misstänkte smitaren: "Överlämna dig"

I fredags dog en 14-årig flicka i Orsa när hon blev påkörd av en bil. Bilisten smet från platsen och polisen misstänker nu en 50-årig man för brottet. Polisen har varit i kontakt med mannen via telefon och vädjar att han ska överlämna sig.


I fredags kväll fick polisen in ett samtal om en olycka på väg 45 i höjd med södra Orsa. När polis och räddningstjänst kom till platsen fann de en 14-årig flicka som hade blivit påkörd av en bil när hon gått av bussen. 

Flickan kördes omedelbart med ambulans till sjukhus, men avled senare av sina skador, rapporterade Aftonbladet. 

Bilisten som körde på flickan var inte kvar på platsen när polisen kom dit. 

Bilisten tidigare dömd för trafikbrott

Under lördagen gick polisen ut med att de sökte en man i 50-årsåldern. Mannen ska vara misstänkt för grovt vållande till annans död, olovligt avvikande från trafikolycksplats och grov vårdslöshet i trafik.

Men det är inte första gången som den misstänkte mannen anklagas för trafikbrott. Han är nämligen tidigare dömd för trafikbrott, bekräftar polisen för Aftonbladet. 

Det är faktiskt hela 24 avsnitt den misstänkte mannen förekommer i belastningsregistret. Det är dessutom fler av dem som är gällande rattfylleri, men också olovliga körningar. Varför? För mannen saknar körkort.

Stor sökinsats 

Polisen arbetar med att försöka få tag på smitaren. Man vet inte i dagsläget vart mannen befinner sig. 

– Under gårdagen hade vi fem patruller som letade efter honom, det är personal med lokalkännedom och personkännedom i området. De var på mängder av adresser, frågade och drog i alla kontakter, säger Mats Öhman, polisens presstalesperson i region Bergslagen till Aftonbladet.

Polisens telefonsamtal med den misstänkte smitaren

Under gårdagen ska också en polis varit i kontakt med den misstänkte mannen via telefon. Polisen vädjar nu att mannen ska överlämna sig.

– Syftet med samtalet var för att få honom att inställa sig hos polisen. Han har sagt att han ska göra det, men har inte gjort det, säger Mats Öhman till Aftonbladet

Nyheter24 har skrivit en mer om händelsen. Den kan du läsa här!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit i Orsa?
Tack för din röst!