Hästar, sexuellt övergrepp.
En man misstänks ha förgripit sig sexuellt på två hästar i Kallinge. - Foto: Foto: Janerik Henriksson, Foto: Staffan Löwstedt / TT

Man gripen i Kallinge för sexuellt övergrepp på två hästar

En man är misstänkt för att ha sexuellt förgripit sig på två hästar i Kallinge i söndags. Nu vädjar polisen om tips från allmänheten för att få fast mannen.


I söndags kallades polis till ett stall Kallinge efter att två hästar misstänktes ha blivit utsatt för sexuella övergrepp. När stallets ägare skulle ge hästarna foder för natten kring 20-21-tiden möttes han av en okänd man i stallet. När han insåg att han hade upptäckts flydde den okända mannen platsen, enligt 24blekinge.

Misstänks ha förgripit sig på två hästar

Då stallets ägare kände att något inte stod rätt till så undersökte han hästarna. Efter undersökningen fick ägaren misstankar om att den okände mannen förgripit sig sexuellt på två av hästarna, enligt 24blekinge. 

Ägaren larmade polisen som anlände till stallet. Väl på plats utförde de en teknisk undersökning och den okände mannen är nu misstänkt för djurplågeri, brott mot djurskyddslagen och olaga intrång,  skriver 24blekinge. 

Nu söker polisen tips 

– Har man sett någon springa från stallet vid tidpunkten så är det bra om man hör av sig till oss, säger Helena Renberg vid polisen i Ronneby i en intervju med 24blekinge

Har du information om händelsen? Kontakta polisen genom att ringa 114 114. 

Förra november kastades en staffordshire bullterrier mot sin död från ett 18-våningshus –  ett fall av djurplågeri som då väckte otroligt starka känslor. Läs mer om fallet här

Igår skrev Nyheter24 om Camilla Sandsten vars katt dog i hennes armar efter att flera katter i Ronneby drabbats av förgiftning. Läs om det här

/
/
Senaste nytt

Gävle: Polisen rapporterar om trafikolycka

Arbetslösheten i Norge ökar – 3,9 procent

Arbetslösheten i Norge steg till 3,9 procent i januari, visar färska siffror från den norska statistikbyrån SSB.

Österrikare släppt från fängelse i Afghanistan

En österrikisk 84-årig man med högerextrema kopplingar har släppts efter nio månader i fängelse i Afghanistan.

Börsen ser ut att inleda veckan nedåt

Det pekar nedåt i terminshandeln på IG Markets inför Stockholmsbörsens öppning på måndagen. Trenden är den samma i terminshandeln på ledande Europabörser.

Polisen i Huddinge rapporterar om trafikolycka

"Polis och ambulans kallas till Kungens kurvaleden/Videgårdsvägen me anledning av en trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.

Bidragsstopp: Jakt på stenmård kan upphöra

Miljoner har satsats på att försöka utrota stenmården, men nu har Naturvårdsverket avslutat finansieringen av projektet, rapporterar Kristianstadsbladet.