Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Clown jagade 8-årig pojke – kan vara beväpnad

- 06/12/2018, 09:52

Polisen i Kumla söker nu efter en clownklädd person i 20-årsåldern som ska ha jagat en pojke som var på väg till skolan. Enligt uppgifter kan clownen vara beväpnad.

En 8-årig pojke i Kumla utanför Örebro har blivit jagad av en clown-klädd person nu på torsdagsmorgonen – det skriver Aftonbladet. 

Enligt uppgifter till tidningen ska den clown-klädda personen varit i 20-årsåldern, haft rött hår, gul dräkt och vitt smink. Han kan också varit beväpnad med kniv. 

Polisen bekräftar uppgifterna. 

– En 8-årig pojke uppger då att han jagats av en person utklädd till clown när han var på väg till skolan. Det sägs även att clownen ska ha haft kniv, säger Stefan Dangardt vid polisens ledningscentral till Aftonbladet. 

Polisen har nu skickat ut två patruller som letar efter clownen. 

Clownattacker är ett ganska nytt fenomen i Sverige. Under hösten 2016 siktades flera clowner runt om i Sverige. Det hela gick så långt att till och med dåvarande inrikesminister Anders Ygeman kommenterade det hela.

Även hösten 2017 rapporterades det om clowner, men inte i samma utsträckning som 2016. 

Är du rädd för clowner?