Biobesökare
4DX är bioupplevelsen utöver det vanliga - Foto: Faksimil/Nordsik Film

Nya teknologin 4DX kommer att maxa din bioupplevelse

Gillar du att gå på bio, och föredrar något utöver det vanliga? Då är det här något för dig! I dag öppnar Nordisk Film sin första biograf i Sverige och erbjuder inget mindre än film med maxade 4DX-effekter.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Att leva sig in i en annan värld eller tidsepok, och koppla bort den "riktiga" verkligheten i några timmar kan vara fantastiskt. Med den senaste teknologin 3D-effekt (som nu är några år) kommer vi den "andra världen" ännu närmre. 

Men hör och häpna, nu kommer något som maxar allt – nämligen 4DX-effekter. 

I dag den 7 december slår Nordisk Films första biograf upp portarna i Gränbystaden i nordöstra Uppsala. Och de som besöker biografen kommer att kunna ta del av denna magnifika bioupplevelse.

Tanken med de nya 4DX-effekterna är att göra filmupplevelsen ännu mer påtaglig än med 3D-effekterna, skriver Aftonbladet. 

De nya effekterna bjuder verkligen på extra allt. Aftonbladets Stefan Hedmark beskriver filmupplevelsen med 4DX-effekterna som "Rena lustiga huset. Eller Flumeride på Liseberg". 

Bland annat rör sig biostolarna för att maxa känslan, och när det regnar på filmen får biobesökarna regnstänk på sig.  

"Ett inledande trailerpaket visar effekterna på full styrka. Säterna vibrerar åt alla håll och kanter. Vid oväder känner vi regnstänk och får vindar i ansiktet. Rök pyr fram längs duken för att förstärka dimma. När ett kryp springer fram i filmen känner vi hur det kittlar till längs våra ben.", skriver Hedmark i sin recension av filmupplevelsen i 4DX på Aftonbladet.

Ingen ny teknologi

Men 4DX är ingen ny teknologi. Den uppfanns i Sydkorea för ungefär 10 år sedan och har etablerats på flera biografer i världen runt.

Men nytt nu är alltså att den går att uppleva i Sverige. 

Biljettpriset

Vad kommer man att få betala för att ta del av den nya 4DX-upplevelsen då? 

En biljett kommer att kosta ungefär 200 kronor, skriver Aftonbladets Stefan Hedmark.

Se i filmen ovan hur effekterna kommer att vara. Delar av filmen är tagen från Nordisk Films 4Dx-trailer. Här kan du se hela den!

Nyheter24 har tidigare skrivit om vad du INTE ska göra när du är på bio. Det kan du läsa mer om här!

Skulle du vilja se en film med 4DX-effekter?
Tack för din röst!