kedja med is, snö på träd, julgran
Det blir en vit jul - Foto: Pixabay / Pontus Lundahl/TT

Goda nyheter: Hit kommer snön lagom till jul

Vill du ha regn och slask i jul? Då har vi tyvärr tråkiga nyheter. Men till er andra snöälskare: det blir en vit jul! Ja, det är sant, det finns riktigt goda chanser till snö på julafton – ​i hela landet​.


Som vi har märkt har det dragit in en hel del kyla över landet senaste dagarna, vilket också leder till ökade chanser för snö på julafton. Det finns ett område som ligger lite osäkert till och det är Götaland, men vi håller såklart tummarna.

Nu i början av veckan är det norra Sverige som kommer att få smaka på en hel del snö, även några områden i Svealand. Men håll i er, det kommer mera.

Snö i hela landet på fredag

Till och med Skåne och resten av södra Sverige ska på fredag så känna på kylan och snön. 

– På fredag kommer det in snö över hela landet. Det är svårt att säga hur mycket snö det blir. Det blir fortsatt kallt, säger Ingrid Eronn, meteorolog på Foreca till Aftonbladet.

Och det finns riktigt härliga chanser att denna snö håller sig kvar ett tag, i alla fall i stora delar av landet. I Norrland ska graderna ligga på mellan fem och femton minus och i Svealand några få minusgrader.

– Det finns hopp om en vit jul i Norrland och Svealand.  Men i Götaland ser det ut att bli några plusgrader och ganska mycket regn. Det är lite på gränsen om det blir regn eller snö, fortsätter Ingrid Eronn. 

Snö i jul

Men om snön håller sig kvar ända till jul är fortfarande ett osäkert kort. 

– Det är en ganska osäker prognos. Men det finns goda chanser till en vit jul i Svealand och i Norrland. Det är osäkert i Götaland. Men i högre terräng som Småländska höglandet finns det små chanser för att det kan komma en del snö även där och ligga kvar, avslutar Ingrid Eronn till Aftonbladet.

Tips! Uppdatera väderleksprognosen dagligen för den ändrar sig och det är osäkert om julhelgen.

Det gäller att vara försiktig i trafiken när snön landat. Nyheter24 har tidigare skrivit om varning för halka, det kan du läsa mer om här

/
Jul
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du om snö?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Misstänkt grovt brott i Södertälje

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

2 timmar sedan
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

3 timmar sedan
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

3 timmar sedan
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

3 timmar sedan
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

igår 21:30
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.