Polisavspärrning, blåljus.
En 20-årig man är gripen, misstänkt för terrorbrott på en gymnasieskola i Hässleholm. - Foto: Johan Nilsson TT / Google Maps

Misstänkt terrorbrott på skola i Hässleholm – 20-årig man gripen

Runt 8-tiden gick en mystisk explosion av vid en gymnasieskola i Hässleholm. En man i 20-års åldern har gripits, misstänkt för terrorbrott.


En skola i Hässleholm har utrymts efter att en mystisk explosion inträffat. Det var under morgonen som en smäll hördes vid Hässleholms tekniska skola, skriver Aftonbladet.

Polis och räddningstjänst larmades in och var snabbt på plats för att undersöka vad som hade skett vid den drabbade skolan. Nu har bombskyddet kallats in för att se till så att området är säkert.

– Skolan är utrymd och bombskyddet är på väg. Vi måste säkerställa den här byggnaden, säger Anna Göransson, pressinformatör vid polisen till Aftonbladet.

Ärendet behandlades som terrorbrott

Polisen rubricerade initialt ärendet som terrorbrott för att kunna ta till fler utredningsåtgärder och arbetsmetoder.

– För att kunna lösgöra utredningsåtgärder och arbetsmetoder så jobbar vi utifrån en möjlighet att det kan vara terrorbrott, sa Kim Hild, pressinformatör vid polisen i region Syd till Aftonbladet då.

Lite senare så kunde polisen bekräfta att ärendet inte längre behandlades som ett terrorbrott, men än så länge har de inte gått ut med varför de gjort så.

– Jag kan inte svara på i detalj varför, säger polisens presstalesperson Kim Hild, som hänvisar till polisens presskonferens klockan 16, till SVT.

En person gripen

På en pressträff meddelar polisen att en man i 20-års åldern kunde gripas relativt snabbt.

– Det anträffas en person i skolan och i anslutning till skolan kan personen gripas, relativt odramatiskt, säger Per Cederholm till SR.

Ingen rapporterad skadad

Efter explosionen ska skolbyggnaden ha fyllts med rök men enligt polisen har ingen person kommit till skada efter händelsen.

Förhör kommer att hållas

Polisen har spärrat av mannens bostad och den kommer nu att genomsökas. Senare kommer även polisen att ta in andra personer till förhör, men just nu kan polisen inte svara på om det finns andra misstänkta gärningspersoner. 

Polisen kommer att hålla en presskonferens klockan 16.00 gällande ärendet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.