Polis, alkohol
Ännu en polisman misstänks för sexuellt ofredande på två kvinnliga kollegor. - Foto: Bezav Mahmod/SvD/TT, Johan Nilsson/TT

Ännu en polisman misstänks för sexuellt ofredande på kollegor

En polisman misstänks för sexuellt ofredande på kvinnliga kollegor. Vid en personalfest i höstas ska han ha tafsat på dem.


Under en polisfest i Västsverige i höstas utsattes minst två kvinnliga poliser för sexuellt ofredande av en annan poliskollega.

Nu anklagas han för flera fall av sexuellt ofredande. Under nästa vecka kommer han att delges misstanke för brotten, rapporterar SVT Nyheter Väst. 

Förde in sina händer under kollegans bh

En av kvinnorna ha antastats av den manliga kollegan när hon skulle gå på toaletten. Senare under kvällen ska samma man ha slitit upp en annan kollegas blus och fört in sina händer under hennes bh. 

Ytterligare saker ska ha skett samma kväll

Båda kvinnorna anmälde händelserna genom sin chef. Däremot har en av utredningarna lagts ner, då man inte kan styrka något brott. 

Men även Polismyndigheten har gjort en egen anmälan, då flera händelser ska ha skett under samma festkväll. 

– Det har hållits målsägandeförhör och vittnesförhör. Sedan ska även den anmälde personen höras, därefter vet vi om vi går vidare eller inte, säger Lena Kastlund, åklagare vid särskilda åklagarkammaren, till SVT Nyheter Väst.

Fortfarande i tjänst 

Polismannen som anmälts jobbar fortfarande kvar och är inte avstängd, men arbetar med andra arbetsuppgifter under utredningens gång.

Enligt Kastlund har mannen en låg misstankegrad mot sig och vill poängtera att det är långt mellan att bli hörd som skäligen misstänkt att bli åtalad, rapporterar SVT Nyheter Väst.

Skett på andra polisfester 

Det är inte bara polisfesten i Västsverige som har slutat med flera fall av ofredande. Bland annat slutade Malmöpolisens julfest med att en polisman anmäldes för sexuellt ofredande, då han ska ha kysst och tafsat på en yngre kvinnlig kollega. Det kan du läsa om här!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

200 miljoner till idrott för unga

USA riktar sanktioner mot Irans drönarprogram

USA och Storbritannien inför omfattande sanktioner mot Iran och landets utveckling och tillverkning av drönare. Beskedet är ett gemensamt svar på Irans attacker mot Israel.

Förslag: Inför offentlighetsprincip i friskolor

En statlig utredning föreslår att offentlighetsprincipen ska gälla även för friskolor. Samtidigt finns ett mildare förslag om en insynsprincip.

Omöjligt att undersöka brandorsaken i Børsen

Det är fortsatt omöjligt att släppa in polisens tekniker i den brandhärjade Børsen i Köpenhamn för att utreda brandorsaken. Risken för att de resterande väggarna ska rasa in är för stor.

Ingen lärare garanteras löneökning – avtalet klart

Löneavtalet mellan lärarfacken och Sveriges skolor är färdiga. Och avtalet öppnar upp för stora skillnader i löneökningarna. Ingen enskild lärare är garanterad någon löneförhöjning alls. Nyheter24 har granskat lärarnas nya kollektivavtal.

S: Sätt stopp för nya friskolor

1 timme sedan
Socialdemokraterna vill helt sätta stopp för nya vinstdrivande friskolor. Vi vill att staten ska dra i nödbromsen och införa ett etableringsstopp, säger partiledare Magdalena Andersson.