Lördag 13 Aug
Stockholm

Ännu en polisman misstänks för sexuellt ofredande på kollegor

Polis, alkohol
Ännu en polisman misstänks för sexuellt ofredande på två kvinnliga kollegor. Foto: Bezav Mahmod/SvD/TT, Johan Nilsson/TT

En polisman misstänks för sexuellt ofredande på kvinnliga kollegor. Vid en personalfest i höstas ska han ha tafsat på dem.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under en polisfest i Västsverige i höstas utsattes minst två kvinnliga poliser för sexuellt ofredande av en annan poliskollega.

Nu anklagas han för flera fall av sexuellt ofredande. Under nästa vecka kommer han att delges misstanke för brotten, rapporterar SVT Nyheter Väst. 

Förde in sina händer under kollegans bh

En av kvinnorna ha antastats av den manliga kollegan när hon skulle gå på toaletten. Senare under kvällen ska samma man ha slitit upp en annan kollegas blus och fört in sina händer under hennes bh. 

Ytterligare saker ska ha skett samma kväll

Båda kvinnorna anmälde händelserna genom sin chef. Däremot har en av utredningarna lagts ner, då man inte kan styrka något brott. 

Men även Polismyndigheten har gjort en egen anmälan, då flera händelser ska ha skett under samma festkväll. 

– Det har hållits målsägandeförhör och vittnesförhör. Sedan ska även den anmälde personen höras, därefter vet vi om vi går vidare eller inte, säger Lena Kastlund, åklagare vid särskilda åklagarkammaren, till SVT Nyheter Väst.

Fortfarande i tjänst 

Polismannen som anmälts jobbar fortfarande kvar och är inte avstängd, men arbetar med andra arbetsuppgifter under utredningens gång.

Enligt Kastlund har mannen en låg misstankegrad mot sig och vill poängtera att det är långt mellan att bli hörd som skäligen misstänkt att bli åtalad, rapporterar SVT Nyheter Väst.

Skett på andra polisfester 

Det är inte bara polisfesten i Västsverige som har slutat med flera fall av ofredande. Bland annat slutade Malmöpolisens julfest med att en polisman anmäldes för sexuellt ofredande, då han ska ha kysst och tafsat på en yngre kvinnlig kollega. Det kan du läsa om här!

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.