Gotland
Uppmaning till allmänheten på Gotland: "Gå till brandstationen vid behov av 112" - Foto: Fredrik Sandberg / TT, ANDERS WIKLUND / TT

Uppmaning till allmänheten på Gotland: "Gå till brandstationen vid behov av 112"

Stormen Alfrida drog in över Sverige under tisdagskvällen och lämnade tusentals hem utan ström. På Gotland fungerar inte telefonerna som de ska och under kvällen kom en viktig uppmaning till allmänheten.


Alfridas vind var så kraftig på vissa håll i landet, att vindbyarna uppnådde orkanstyrka. Flera kontaktledningar blåste ner och nästan 100 000 svenska hem stod utan el. 

Under dagen har flera fått tillbaka sin ström, men tusentals hem är fortfarande utan. 

På Gotland har ett viktigt meddelande till allmänheten gått ut. Då det är störningar på telefonnätet just nu uppmanar räddningschefen allmänheten att de ska ta sig till närmaste brandstation om man är vid behov av kontakt med 112. 

Meddelande:

"De strömavbrott som följt av stormen Alfrida har medfört störningar på telenätet/mobilkommunikationen runt om på Gotland. Det innebär att det kan vara svårt att kontakta nödnumret 112. För att säkerställa att allmänheten kan komma i kontakt med 112, är samtliga brandstationer på Gotland nu bemannade. Behöver du kontakta 112 ska du alltså bege dig till närmaste brandstation.

Följande brandstationer är bemannade: Fårö, Fårösund, Slite, Dalhem, Kräklingbo, Visby, Klintehamn, Garda, Hemse och Burgsvik.

Ovanstående information går även ut som en så kallad VMA-information, Viktigt Meddelande till Allmänheten, i radio och TV", skriver region Gotland på sin hemsida

Då kan elen vara tillbaka 

Tidigare under eftermiddagen hade meddelade Gotlands Energi AB att man hoppades att strömmen skulle vara tillbaka idag men att det finns risk att det kan dröja tills imorgon, skriver SVT Nyheter

Under torsdagen meddelade post- och telestyren samt telefonoperatörerna att mobilkommunikationerna ska fungera som vanligt igen. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit på Gotland?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Örkelljunga: Polisen rapporterar om brand

"Det brinner i en villa i Eket.", skriver polisen på sin hemsida.

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

1 timme sedan
En ny lag som trädde i kraft 1 januari 2024 har satt den svenska hamburgerkedjan Max i knipa. Men själva menar Max att det beror på kunderna.

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

1 timme sedan
Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Lund

2 timmar sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.