Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ströp ihjäl hund med ett spännband – hade döda hundvalpar i frysen

- 04/01/2019, 15:22

En 36-årig man från Göteborg och en 20-årig man från Skaraborg har åtalats för grovt narkotikabrott och djurplågeri. Under husrannsakan fann polis Snapchat-video som visade hur en tik plågades och ströps – och flera döda hundvalpar i en frys.

Ett fruktansvärt fall av djurplågeri har uppdagats i samband med att två män från Göteborg och Skaraborg åtalats för grovt narkotikabrott och djurplågeri. 

Åtalet kommer efter att den yngre av de två männen, en 20-åring från Skaraborg, åkte fast i tullen medan han försökte smuggla cannabis till Norge. I tullen upptäckte man inte bara drogerna, utan även att 20-åringen saknade körkort. 

Fruktansvärd upptäckt vid husrannsakan

Smugglingsförsöket ledde till en husrannsakan. Och det var då som polisen gjorde en fruktansvärd upptäckt. I en bostad i Grästorp beslagtog polisen en video som filmats med en mobilkamera tillhörande en av männen. I videon syns det hur en dvärgpincher plågas till döds, genom att den stryps och hängs med ett spännband. 

En av de åtalade förklarar att hunden inte ska ha varit hans, utan tillhört en familjemedlem. 

Tortyren filmades på Snapchat

Processen ska ha varit lång och utdragen då hunden kämpade emot. När den tillslut avled stoppades tiken i en plastpåse, som hittades av polisen. Den fruktansvärda händelsen ska ha filmats i en Snapchat-video. Utöver det ska polisen ha hittat en även en frys innehållande flera döda valpar. 

Skrattade under hundens död: "På grund av chock"

I förhör förklarar den yngre mannen att tiken sköts med två skott innan hon hängdes. Utifrån mannens egna beskrivning var skjutvapnet en "mackapär" som man dödar grisar med.

Hunden ska ha kämpat för sitt liv under händelsen, något som mannen kommenterar i förhöret. "Jag minns bara att hunden var en riktig krigare."

På frågan "Varför skrattar du på filmen?svarar den yngre mannen i polisförhöret:

– Jag var chockad. Alla tar en chock på olika sätt. Jag fick en chock blandad med panik. 

På frågan "Lever hunden på filmen eller är den död?" svarar den äldre mannen: 

– Jag tror den levde. Jag ville försäkra mig om att den inte skulle lida. Jag avlivade hunden efteråt. Jag satte kniven rätt emot hundens hals och jag använde mig av den kniven som jag hade i handen på filmen. 

En hund plågades till döds.
Tiken som ströps till döds. Bildkälla: Polisen

Valparna i frysen

Men varför dödades hunden på ett så utdraget och smärtsamt sätt? Enligt både männen ska det ha handlat om att hunden varit sjuk och lidit, och att den därför behövts avlivas. 

I förhöret frågas en av männen om de döda valparna. 

– Det var en tik som fick en kull med döda valpar. Det var [xxxx] som måste lagt dem i frysen. Jag visste inte att de fanns där, svarar han då enligt förhörsprotokollet. 

Hittade nästan ett halvt kilo amfetamin

Utöver de makabra fynden så fann polisen stora mängder narkotika under husrannsakan. Det ska ha handlat om cirka ett halvt kilo amfetamin tillsammans med ett flertal andra narkotikaklassade ämnen.

Båda männen nekar till brott

Vad gäller grovt narkotikabrott och djurplågeri så nekar båda männen till anklagelserna. Men den 36-åriga  erkänner ett fall av misshandel. 

Misshandeln ska ha skett i februari förra året, då han och några andra män misshandlade en man med slag och sparkar mot kroppen. Däremot nekar mannen till att han ska ha hotat den misshandlade mannen med att han skulle "klippas" ifall han berättade om misshandeln för polisen. 

Rättegången väntas äga rum den 17 januari i år, enligt Skaraborgs tingsrätt. 

Nyligen greps en man i Kallinge för sexuellt övergrepp på två hästar. Här kan du läsa om det