Pengaregn över Gekås-anställda i Ullared: Får miljoner

- 05/01/2019, 09:44 -

Förra året uteblev bonusen för Gekås Ullareds anställda. Men efter försäljningen 2018 blev det istället den högsta bonusen någonsin! De anställda ska dela på hela 23 miljoner kronor.

2018 blev ett ytterligare år med framgång för Gekås Ullared. 5,4 miljarder kronor landade försäljningen på för varuhuset. Jämfört med förra året så ökade försäljningen med hela 200 miljoner kronor. Kanske trillar du av stolen av den skyhöga summan? Det gjorde nog några av Gekås anställa också när de fick veta vad vinsten resulterade till.

23 miljoner kronor i bonus

De anställda på företaget fick nämligen vara med och dela på en del av vinstsumman. Vad bonusen blev? 23 miljoner kronor. Inte illa! Årets bonus är den högsta någonsin, men företaget har också fler anställda än tidigare år. Vilket också leder till att det är fler som ska dela på den goda kakan.

– Det väldigt glädjande att vi visar upp tillväxt igen och att vi klarar matchen mot både e-handel och ett allt mer pressat detaljhandelsklimat. Tillväxten har framförallt skett under andra halvåret så trenden ser väldigt bra ut, säger vd Boris Lennerhov i ett pressmeddelande.

"Fortsätta vara framgångsrika"

Som anställd blir man nog lite extra glad när lönespecifikationen kommer i januari. Du får som anställd nämligen personligen 17 000 kronor i bonus. Och de tusenlapparna sitter nog inte helt fel hos någon? 

– Ännu mer glädjande är att medarbetarnas insatser även ger extra frukt i form av bonus till alla som gör jobbet och ser till att vi kan fortsätta att vara framgångsrika, avslutar Boris Lennerhov i pressmeddelandet.

Utebliven bonus

Årets bonus kanske kan muntra upp för gamla tråkigheter. Förra året blev det nämligen ingen bonus alls för de anställda. Det var första gången på 17 år som de Gekås anställda stod utan bonus, men det är inget som ska hända igen enligt Lennerhov,

– Vi har en stark utveckling och förutsättningarna är goda. Att det skulle bli noll tror jag är fullkomligt uteslutet, säger Lennerhov till SVT.

Nyheter24 har tidigare listat 16 saker du antagligen inte hade koll på om Gekås Ullared. Eller har du koll? Här kan du läsa allt du behöver veta.

Har du varit på Gekås Ullared?