Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hot mot polisen i Sundsvall – kvinna gripen efter stor polisinsats

- 05/01/2019, 21:46 -

Under lördagskvällen pågick en stor polisinsats i Sundsvall gällande grovt olaga hot som polisen ska ha tagit emot. En kvinna greps i samband med insatsen.

Vid klockan 21 under lördagskvällen påbörjade polisen i Sundsvall en stor insats gällande grovt olaga hot, som ska varit riktat mot polisen. 

– Ja, vi kan inte berätta så mycket än, men ett grovt olaga hot har riktats mot en grupp, säger Peter Vennerbring, jourhavande förundersökningsledare, till Sundsvalls Tidning.

Även den regionala insatsstyrkan ska ha kopplats in i ärendet. Ingen person kom till skada i samband med insatsen. 

Vid klockan 23 på lördagskvällen avslutades insatsen och i samband med det kunde polisen gripa en kvinna som är född på 1960-talet. Nu pågår en intensiv utredningsfas. 

– Vi ska nu kontakta åklagare som får hålla i ärendet, den misstänkta kvinnan är inte hörbar på grund av berusning, sade Peter Vennerbring till Sundsvalls Tidning på lördagskvällen.

Polisen förtegen till en början

I början var polisen mycket förtegen gällande insatsen. När den inleddes ville de inte kommentera läget. På sin hemsida skrev de:

"För närvarande pågår en stor insats i Sundsvall gällande grovt olaga hot. Polisen lämnar ej fler uppgifter nu. Vi kommunicerar senare via ett pressmeddelande. För närvarande finns ingen mer info att lämna". 

Har du varit i Sundsvall?