Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kvinna anhållen – misstänks för bebiskidnappningen i Göteborg

- 23/01/2019, 12:57 -

Polisen har anhållit en kvinna i 40-årsåldern skäligen misstänkt för för att ha rövat bort bebisen som under tisdagen försvann utanför en förskola i Göteborg.

I tisdags försvann ett spädbarn utanför en förskola i Säve på Hisingen Göteborg. Mamman till den sex månader gamla bebisen larmade polisen som påbörjade en sökning, både till fots och med helikopter. 

– I samband med att hon ska hämta sitt andra barn lämnar hon vagnen utanför och är borta i 5–10 minuter. När hon kommer ut är vagnen och barnet borta, sade Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst, då till Aftonbladet.

Efter cirka två timmars sökning hittades den sex månader gamla flickan av en väktare på en parkering utanför Coop i Bäckebol. Hon var då sex kilometer ifrån platsen där hon försvann.

Polisen gick ut med information om att bebisen hade hittats och mådde bra. 

Nu har en 39-årig kvinna anhållits

Under tisdagen greps en 39-årig kvinna i samband med händelsen och under onsdagen har hon anhållits misstänkt för att ha rövat bort barnet. 

– Den misstänkta kvinnan har nu fått en offentlig försvarare och förhör kommer att genomföras under eftermiddagen i dag. I övrigt arbetar vi vidare med sedvanliga utredningsåtgärder som bland annat att säkra spår, förhöra vittnen och liknande, säger kammaråklagare Hedvig Lundblad vid Göteborgs åklagarkammare i ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten, till SVT.

Bebis som försvann i Göteborg
En 39-årig kvinna har gripits för misstänkt människorov. Bildkälla: Thomas Johansson/TT

Kvinnan nekar själv till brottet, enligt Aftonbladet

Läs mer om försvinnandet här.