Blåljus, bombtekniker
Bomb hittad inne på ett hotellrum - Foto: Johan Nilsson/TT / Adam Ihse/TT / Google Maps

Uppgifter: Bomb hittad på hotellrum – två personer gripna

Under fredagseftermiddagen ryckte polisen ut till ett hotell i Bromma, Stockholm. När polisen kom till platsen påträffades ett ungt par med en väska innehållande en kraftig bomb, enligt Expressen.​


Orsaken till polisens utryckning var ett larm om kvinnomisshandel. Men när de kom till platsen vid 14-tiden på fredagen påträffades en man i 20-årsåldern och en kvinna i 25-årsåldern, med en väska innehållande en kraftig bomb, enligt Expressen.

Sparkade mot polisen

Kvinnan ska direkt ha gått till attack mot poliserna med ett antal sparkar mot dem. 

En väska hittades inne på hotellrummet innehållande något som tekniker nu fastslagit var en kraftig bomb. Detta ledde till att paret blev frihetsberövade och nu är anhållna för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Enligt Expressen ska 20-åriga mannen vara misstänkt för grovt vapenbrott, då det även påträffats vapen inne på hotellrummet. 

Bekräftat ärende

– Jag kan inte kommentera uppgifter i andra medier, men jag kan säga att vi har haft ett ärende där vi bedriver förundersökning om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse där två personer är anhållna, säger Fredrik Andersson vid Stockholmspolisen till Dagens Nyheter.

Senare under lördagen bekräftade polisen att väskan innehållit ett explosivt föremål.

– Det var ett explosivt föremål, säger Ola Lindgren, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Bromma, till Expressen.

Frihetsberövade

– De är misstänkta på sannolika skäl, säger Helena Ekstrand på Åklagarmyndighetens presstjänst till Aftonbladet.

Brottsregistret

Enligt Expressen ska den misstänkta kvinnan arbetat som journalist och den misstänkte mannen ha ett långt brottsregister. 

/
Har du varit i Stockholm?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kundernas kritikstorm mot Kellogg's: "Dystopiskt"

Betalningskungen: Klarnas vd får miljonlyft – trots miljardförlusten

De senaste två årens miljardförluster hindrade inte Klarnas vd från att höja lönen för sig själv och de andra i ledningsgruppen med rekordbelopp. Så här många miljoner tjänar de efter rekordhöjningen på 70 procent.

Källor: Flera gripna inför Navalnyjs begravning

Om några få timmar begravs Aleksej Navalnyj. Men familjen hindrades in i det sista från att hämta hans kropp från bårhuset. Enligt medierapporter har flera personer som samlats i samband med begravningen redan gripits.

Livstids fängelse för mord och nio mordförsök

En man i 20-årsåldern döms till livstids fängelse för mordet på en annan ung man på en snabbmatsrestaurang i Rågsved i södra Stockholm, meddelar Södertörns tingsrätt.

Morddömd 15-åring ska utvisas på livstid

Den 23-årige Kalmarbon trodde att mötet skulle handla om en narkotikaaffär, men han blev knivmördad. Nu döms två tonårspojkar och en av dem utvisas på livstid.

Här är frågan Arla vägrar att svara på om Bregott

Det var för ett par veckor sedan som Arla skickade ut ett gäng Bregott-paket till olika svenska kändisar. Men reaktionerna blev inte helt som tänkt.