Uppgifter: Bomb hittad på hotellrum – två personer gripna

- 02/02/2019, 08:35 -

Under fredagseftermiddagen ryckte polisen ut till ett hotell i Bromma, Stockholm. När polisen kom till platsen påträffades ett ungt par med en väska innehållande en kraftig bomb, enligt Expressen.​

Orsaken till polisens utryckning var ett larm om kvinnomisshandel. Men när de kom till platsen vid 14-tiden på fredagen påträffades en man i 20-årsåldern och en kvinna i 25-årsåldern, med en väska innehållande en kraftig bomb, enligt Expressen.

Sparkade mot polisen

Kvinnan ska direkt ha gått till attack mot poliserna med ett antal sparkar mot dem. 

En väska hittades inne på hotellrummet innehållande något som tekniker nu fastslagit var en kraftig bomb. Detta ledde till att paret blev frihetsberövade och nu är anhållna för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Enligt Expressen ska 20-åriga mannen vara misstänkt för grovt vapenbrott, då det även påträffats vapen inne på hotellrummet. 

Bekräftat ärende

– Jag kan inte kommentera uppgifter i andra medier, men jag kan säga att vi har haft ett ärende där vi bedriver förundersökning om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse där två personer är anhållna, säger Fredrik Andersson vid Stockholmspolisen till Dagens Nyheter.

Senare under lördagen bekräftade polisen att väskan innehållit ett explosivt föremål.

– Det var ett explosivt föremål, säger Ola Lindgren, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Bromma, till Expressen.

Frihetsberövade

– De är misstänkta på sannolika skäl, säger Helena Ekstrand på Åklagarmyndighetens presstjänst till Aftonbladet.

Brottsregistret

Enligt Expressen ska den misstänkta kvinnan arbetat som journalist och den misstänkte mannen ha ett långt brottsregister. 

Har du varit i Stockholm?