Lördag 24 Jul
Stockholm

Leif GW Perssons vinsuccé: "Säljer jävligt bra ska du veta"

En vinettikett och Leif GW. Kollage.
GW kan tänka sig att byta vin. Foto: Pressbild/Fredrik Sandberg/TT

GW:s viner har blivit en dundersuccé – men nu avslöjar kriminologen att han kan tänka sig att byta ut vinerna. "Det finns värre sysslor att ägna sig åt än att prova vin", säger han till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Han är inte bara Sveriges favoritkriminolog – han är vinkännare också. Leif GW Persson har gjort succé med sina röda och vita viner – nu berättar han hemligheten bakom framgångarna. 

– Jag gillar viner som har karaktär, och det är ju bra att andra också gör det. Men det gäller att hitta ett vin som man tycker om och där vingården har en tillräckligt stor produktion för att man ska kunna köpa in det, säger Leif GW till Nyheter24

– Vinerna säljer jävligt bra ska du veta, en halv miljon buteljer nu under hösten. Det är jag inte ledsen för, fortsätter GW. 

Men att få till ett bra vin är inte så lätt. Man måste gilla det själv, och priset måste stämma.

– Man ska vara noga med sånt. Det ska vara vin man kan tänka sig dricka själv, annars kan man skita i det, säger GW, och menar att många andra kändisviner bara ska dra in pengar utan en tanke på smak eller personligt varumärke. 

– Många av dom där kändisvinerna är usla, för att man ska tjäna så mycket pengar som möjligt. Men jag har blivit tillsagd att jag ska hålla tillbaka åsikter som att det finns kändisviner man knappt kan putsa koppar med. 

Kan tänka sig byta ut vinet

GW:s egna vin är en portugisisk cabernet sauvignon från Tejo-distriktet. Och även om försäljningen varit god så stänger GW inte dörren för att byta ut det populära vinet.

– Om jag hittar något som är bättre och i samma prisklass är jag inte främmande för att byta. Vi provade över 200 olika viner. Det är trevligt att prova viner, det finns värre sysslor man kan ägna sig åt. 

Du är alltså beredd att byta vin?

– Skulle jag hitta något som är bättre är jag självfallet öppen för det.

Hur gott är egentligen GW:s vin? Här kan du se Nyheter24:s test!

Har du testat GW:s viner?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela