Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Isabell, 20, efterlyser sin okända pappa: "Jag vill bara veta"

- 05/02/2019, 16:58 -

​På måndagskvällen skrev Isabell, 20, från Pålsboda ett Facebook-inlägg med rubriken "Hjälp mig att hitta min pappa!". Hon hoppas på att inlägget ska hjälpa henne att hitta sin pappa – som inte vet om att hon finns.

20-åriga Isabell Hammarström lever ett stillsamt liv utanför Örebro med sin sambo och deras sju månader gamla son. Hon skrev ett inlägg under måndagen som redan delats tusentals gånger på Facebook och har flera hundra kommentarer. 

"Finns det en liten chans så tar jag den"

Hon och hennes pappa har aldrig träffats. Nej, han vet inte ens om att hon finns och Isabell hoppas nu på att äntligen få hitta honom. 

– Jag tror inte mina chanser är så stora. Det är nog en på miljonen att just han skulle se inlägget. Men finns det en liten chans så tar jag den, berättar Isabell för Nyheter24.

Slottsfestivalen 1997

Det hela började i Örebro 1997 när Isabells mamma Caroline Hammarström roade sig på Slottsfestivalen. Eftersom Isabell är född 1 maj 1998 så bör festivalen ägt rum i augusti någon gång. Det var nämligen under natten efter festivalen som Isabell blev till.

Mamma Caroline har berättat att hon då var 19 år och besökte festivalen med några kompisar. Men Isabelles pappa ska ha varit något åt yngre än Caroline. Så eftersom Isabells mamma är född 1977, borde okända pappan vara född runt 1978 eller senare. 

Signalement på den okända pappan

Signalement på mannen som Isabell hoppas och tror är den okända pappan:

  • Inte så lång 
  • Korthårig, lite mörkare färg
  • Inte tjock, eller smal – mer vältränad
  • Bredare ansikte, utan skägg (tror mamman)

För att underlätta sökandet lite mer så tror mamma Caroline att hon hade på sig en blå klänning och att de träffades vid slottet på dansbanan. "Sedan följde han med mamma hem. Hon bodde då på Trädgårdsgatan i Örebro, och han hade med sig en cykel hem till henne. Hon har för sig att han ställde cykeln i hennes källare", skriver Isabell i Facebook-inlägget

Men när Caroline vaknade på morgonen var mannen borta.

Isabell och Isabells mamma som yngre
Till vänster: Så såg Isabell ut när hon var liten. Till höger: Så såg mamma Caroline ut när hon var tonåring. Bildkälla: Privat

DNA-test

Isabell har tidigare gjort ett DNA-test och försökt hitta sin pappa med hjälp av det, utan resultat. Hon har fått kontakt med olika släktingar men inget har lett till den okända pappan. Men något som DNA-testet visade var att hon hade finska rötter.

Eftersom att mannen hade cykel, så antar Caroline att han inte då bodde särskilt långt bort. 

Hoppas på sista pusselbiten

Isabell hoppas nu på att hitta sista pusselbiten som fattas i sitt liv. 

– Jag struntar i om han älskar mig eller hatar mig, jag vill bara veta, säger hon och avslutar:

– Om jag skulle hitta min pappa skulle jag såklart bli glad, men jag förväntar mig inte någon far och dotter relation. Jag har klarat mig bra hittills utan en pappa och är vuxen nu, men skulle väldigt gärna vilja se hur han ser ut.

Är du Isabells okända pappa? Eller vet du vem det är hon söker? Hör då av dig till oss på vår tipsmail: tips@nyheter24.se

Tycker du om att gå på festival?