40 år senare – nu kommer klassiska Raketosten tillbaka

- 06/02/2019, 19:23 -

Har du smakat Raketost någon gång? Om inte så har du säkert hört dina föräldrar prata om den som en riktig klassiker. Nu kommer favoriten tillbaka – 40 år efter den försvann från hyllorna.

40 år har gått sedan vi senast såg Raketosten på hyllorna i våra livsmedelsaffärer. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. För nu kommer Raketosten äntligen tillbaka! 

Som en hyllning till fansen kommer osten att finnas i begränsad upplaga runt om på utvalda affärer i landet. 

Gammal klassiker i nytt format

Kavli Raketost lanserades 1947 och blev en riktig klassiker i de svenska hushållen på 50- 60- och 70-talet.  Det här var en tid då allt mer lättlagad mat blev populärt och trendigt i Sverige och efterfrågan av fiffiga produkter steg – varav Raketosten var ett av dessa livsmedel.

Osten var en mjukost, förpackad i ett papprör. För att få ut den knuffade man upp den genom röret och skivade den sedan med ett tillhörande snöre – en riktig succé! 

När den nu igen entrar hyllorna i affärerna är det i ny tappning, nämligen i ett mjukt format i en praktisk ståtub. Däremot är den baserad på samma grundrecept som originalet och kommer att få dig att bli nostalgisk. 

– Det känns väldigt roligt att lansera Kavli Mjuk Raketost som är en nostalgisk flirt med vår klassiska Raketost. Nu hoppas vi att den åter får ta plats på frukostbordet och skapa nya minnen för framtiden, säger Annika Skardal, Brand Manager på Kavli AB, i ett pressmeddelande. 

Här säljs den

Raketosten kommer att finnas i butik från och med den 11 februari. Den finns i begränsad upplaga och kommer att säljas på Ica, Willys och Hemköp. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om varför alla älskar ost. Det kan du läsa mer om här!


Ost
Har du längtat efter Raketosten?