Räddningstjänst, polis
En explosion har inträffat i Vårberg, söder om Stockholm. - Foto: Naina Helen Jåma/TT

Sprängdåd i bostadshus söder om Stockholm – en person död

På söndagseftermiddagen skedde en explosion i ett radhus i Vårberg, söder om Stockholm. Enligt polisen ska det ha rört sig om en isolerad händelse. En person är bekräftad död.


Strax efter klockan 15.00 på söndagseftermiddagen ägde en explosion rum i ett bostadshus i Vårberg, söder om Stockholm. 

Strax innan 17-tiden bekräftade polisen på sin hemsida att en person dött i explosionen samt att anhöriga har underrättats. Enligt uppgifter till Expressen ska personen sprängt sig själv genom att ha utlöst en bomb

– Polisen är på plats tillsammans med räddningstjänsten. Nationella bombskyddet är på väg till platsen, säger polisens presstalesperson Anna Westberg, till Expressen

Enligt räddningstjänsten ska explosionen ha skett i ett av rummen i bostaden. 

Närliggande bostäder i området evakuerades, men vid 19-tiden på kvällen fick de boende återvända till sina hem. I samband med det minskades polisens avspärrningar och just nu är bara den aktuella bostaden avspärrad. 

Isolerad händelse 

Vid klockan 16:12 meddelade polisen på sin hemsida att explosionen är en isolerad händelse. 

"Polisen ser på händelsen som en isolerad händelse. Det finns ingen anledning för utomstående att vara rädda på grund av det som hänt", står det på hemsidan

Vid 17:30 uppdaterade polisen informationen då nationella bombskyddet hade påbörjat sin undersökning av lägenheten, som avslutades senare under kvällen. 

Nu fortsätter polisens tekniker att göra en undersökning av bostaden där explosionen ägde rum.

/
Har du varit i Stockholm?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Betalningskungen: Klarnas vd får miljonlyft – trots miljardförlusten

Källor: Flera gripna inför Navalnyjs begravning

Om några få timmar begravs Aleksej Navalnyj. Men familjen hindrades in i det sista från att hämta hans kropp från bårhuset. Enligt medierapporter har flera personer som samlats i samband med begravningen redan gripits.

Livstids fängelse för mord och nio mordförsök

En man i 20-årsåldern döms till livstids fängelse för mordet på en annan ung man på en snabbmatsrestaurang i Rågsved i södra Stockholm, meddelar Södertörns tingsrätt.

Morddömd 15-åring ska utvisas på livstid

Den 23-årige Kalmarbon trodde att mötet skulle handla om en narkotikaaffär, men han blev knivmördad. Nu döms två tonårspojkar och en av dem utvisas på livstid.

Här är frågan Arla vägrar att svara på om Bregott

Det var för ett par veckor sedan som Arla skickade ut ett gäng Bregott-paket till olika svenska kändisar. Men reaktionerna blev inte helt som tänkt.

Inflationen sjunker oväntat lite i eurozonen

Inflationen sjönk till 2,6 procent i eurozonen i februari, visar preliminära beräkningar presenterade av EU:s statistikbyrån Eurostat.