Försvunna Velmira, blåljus, siluett
Polisen har nu gått ut med bild på den försvunna kvinnan - Foto: Polisen, Johan Nilsson / TT

Polisen går ut med bild på saknade kvinnan från Avesta

På tisdagen greps en 45-årig man från Avesta i Slovenien. Han misstänks ha mördat sin fru och sedan flytt landet. Med sig på flykten hade han ett barn. Nu går polisen ut med bild på kvinnan i hopp om att hitta henne.


Under måndagen kom rapporter om att en familj var försvunnen i Avesta. Senare häktades en 45-årig man i sin frånvaro misstänkt för mord på en kvinna. Det visade sig sedan att den saknade kvinnan ska vara den misstänkte mannens fru, Velmira.

Polisen valde att spärra av ett flerfamiljshus i centrala Avesta, under sökandet efter kvinnan. Mer specifikt spärrade man av flera lägenheter, en vind och en källare.

Den misstänkte 45-åriga mannen är gift med Velmira, som fortfarande inte är hittad. De är skrivna på samma adress och har ett barn gemensamt, enligt Expressen.

Polisen går ut med bild

Hon är ännu inte hittad men de tror har blivit mördad. Polisen har nu valt att gå ut med bild på henne. Orsaken till att de går ut med bilden är för att kunna hitta kroppen.

– Vi går ut med bilden eftersom människor i Avesta eller någon annanstans kan dra sig till minnes att de sett henne, säger Stefan Dangardt presstalesperson för Dalapolisen till SVT.

Kan ha förts ut ur landet

Polisen menar att Velmira kan ha förts ut ur landet. 

– Eftersom vi inte hittat kroppen i Avesta kan vi inte heller utesluta att den dumpats någonstans på vägen och då pratar vi halva Europa, fortsätter presstalespersonen Stefan Dangardt till SVT.

Upplysningar och information om Velmira kan lämnas genom att ringa polisen på 114 14. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Inget brott bakom död i Torsby

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Danmark ser över taiwanesers registrering

Taiwaneser som kommer till Danmark registreras som kineser. Nu kan det förfarandet ändras, enligt utrikesminister Lars Løkke Rasmussen (M), som säger att han är öppen för "en alternativ lösning".

Mordmisstänkta 16-åringen placeras på Sis-hem

Häktningen av den 16-åriga pojken som är misstänkt för att ha mördat en 15-åring i Alingsås hävs – och han placeras på ett Sis-hem i väntan på dom. Han ska också genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.