Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisen går ut med bild på saknade kvinnan från Avesta

- 12/02/2019, 16:09 -

På tisdagen greps en 45-årig man från Avesta i Slovenien. Han misstänks ha mördat sin fru och sedan flytt landet. Med sig på flykten hade han ett barn. Nu går polisen ut med bild på kvinnan i hopp om att hitta henne.

Under måndagen kom rapporter om att en familj var försvunnen i Avesta. Senare häktades en 45-årig man i sin frånvaro misstänkt för mord på en kvinna. Det visade sig sedan att den saknade kvinnan ska vara den misstänkte mannens fru, Velmira.

Polisen valde att spärra av ett flerfamiljshus i centrala Avesta, under sökandet efter kvinnan. Mer specifikt spärrade man av flera lägenheter, en vind och en källare.

Den misstänkte 45-åriga mannen är gift med Velmira, som fortfarande inte är hittad. De är skrivna på samma adress och har ett barn gemensamt, enligt Expressen.

Polisen går ut med bild

Hon är ännu inte hittad men de tror har blivit mördad. Polisen har nu valt att gå ut med bild på henne. Orsaken till att de går ut med bilden är för att kunna hitta kroppen.

– Vi går ut med bilden eftersom människor i Avesta eller någon annanstans kan dra sig till minnes att de sett henne, säger Stefan Dangardt presstalesperson för Dalapolisen till SVT.

Kan ha förts ut ur landet

Polisen menar att Velmira kan ha förts ut ur landet. 

– Eftersom vi inte hittat kroppen i Avesta kan vi inte heller utesluta att den dumpats någonstans på vägen och då pratar vi halva Europa, fortsätter presstalespersonen Stefan Dangardt till SVT.

Upplysningar och information om Velmira kan lämnas genom att ringa polisen på 114 14.