Kattkafé
Sveriges första kattkafé har öppnat! - Foto: Claudio Bresciani/TT

Sveriges första kattkafé har äntligen öppnat

Älskar du katter? Då kommer du att älska det här! Sveriges första kattkafé har äntligen öppnat och där kan du gosa med katter samtidigt som du avnjuter en kopp kaffe. Rena drömmen, eller hur?


Nu kommer den bästa nyheten på väldigt, väldigt länge – i alla fall om du är kattälskare! Under lördagen öppnade Sveriges första kattkafé upp dörrarna i Vasastan i Stockholm. 

Ger katterna en nystart

Java Whiskers heter kattkafét på Surbrunnsgatan 48 i Stockholm som erbjuder kattmys. Men syftet med kafét är inte bara att gosa med katter, utan att ge dessa bedårande djur en ny start i livet. Katterna kommer från kattpensionatet Solgläntan och behöver alla ett nytt hem.

– Hemlösa katter är ett stort problem i Sverige. Människor får njuta av kontakten med katterna och får även möjlighet att adoptera om förutsättningarna är rätt. Det är därför vi har startat kaféet, säger kaféts ägare Jon Bäcklund, till Aftonbladet.

På Java Whiskers får du mysa med katter. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT

Måste boka tid 

Att gå förbi Java Whiskers för att bara titta på katterna kan du göra när som, men för att fika och mysa med katterna på kaféet måste du boka tid. Det kostar 150 kronor i timmen och då får du sitta i "Cat lounge". 

Vill du adoptera en katt? 

Känner du att en katt fångar ditt hjärta? Då ska du först prata med personalen. Har du enligt dem ett seriöst intresse så kopplar de dig vidare till kattpensionatet Solgläntan som kommer med det slutgiltiga beslutet.

Nyheter24 har tidigare skrivit om den Tinder-liknande appen "Kattis" som är en app för hemlösa katter. Det kan du läsa mer om här!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du besöka kafét?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

2 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

2 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

3 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

3 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

igår 21:37
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.