Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sveriges första kattkafé har äntligen öppnat

- 17/02/2019, 15:55 -

Älskar du katter? Då kommer du att älska det här! Sveriges första kattkafé har äntligen öppnat och där kan du gosa med katter samtidigt som du avnjuter en kopp kaffe. Rena drömmen, eller hur?

Nu kommer den bästa nyheten på väldigt, väldigt länge – i alla fall om du är kattälskare! Under lördagen öppnade Sveriges första kattkafé upp dörrarna i Vasastan i Stockholm. 

Ger katterna en nystart

Java Whiskers heter kattkafét på Surbrunnsgatan 48 i Stockholm som erbjuder kattmys. Men syftet med kafét är inte bara att gosa med katter, utan att ge dessa bedårande djur en ny start i livet. Katterna kommer från kattpensionatet Solgläntan och behöver alla ett nytt hem.

– Hemlösa katter är ett stort problem i Sverige. Människor får njuta av kontakten med katterna och får även möjlighet att adoptera om förutsättningarna är rätt. Det är därför vi har startat kaféet, säger kaféts ägare Jon Bäcklund, till Aftonbladet.

På Java Whiskers får du mysa med katter. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT

Måste boka tid 

Att gå förbi Java Whiskers för att bara titta på katterna kan du göra när som, men för att fika och mysa med katterna på kaféet måste du boka tid. Det kostar 150 kronor i timmen och då får du sitta i "Cat lounge". 

Vill du adoptera en katt? 

Känner du att en katt fångar ditt hjärta? Då ska du först prata med personalen. Har du enligt dem ett seriöst intresse så kopplar de dig vidare till kattpensionatet Solgläntan som kommer med det slutgiltiga beslutet.

Nyheter24 har tidigare skrivit om den Tinder-liknande appen "Kattis" som är en app för hemlösa katter. Det kan du läsa mer om här!

Vill du besöka kafét?