"Kattis"
Tjänsten "Kattis" ska hjälpa hemlösa katter till ett nytt hem. - Foto: Pressmeddelande/Sveland Djurförsäkring

Nu lanseras "Tinder" för hemlösa katter

I dagsläget saknar tusentals katter ett tryggt hem. Katthemmen runt om i landet är fulla och de hemlösa katterna har ingenstans att ta vägen. Nu lanseras tjänsten "Kattis"– en Tinder-inspirerad tjänst som ska hjälpa katterna till ett nytt hem.


Dejtingappen Tinder har under de senaste åren blivit en populär applikation för kärlekstörstande singlar. Nu hakar Svealand Djurförsäkring på trenden och lanserar en liknade tjänst för hemlösa katter.

Tusentals katter har inget hem

I dag finns det ungefär 100 olika katthem och jourverksamheter i Sverige som tar emot hemlösa katter och försöker att hitta adoptörer till dessa. Men antalet katter som saknar ett hem är alldeles för många. Bara i år har de fått säga nej till tusentals katter eftersom för få av dem adopteras, skriver Svealand Djurförsäkring i ett pressmeddelande. 

Ska samla alla hemlösa katter på samma plats

För att göra det möjligt för fler katter att få ett hem, lanseras nu den nya tjänsten "Kattis". Tanken med tjänsten är att landets alla hemlösa katter ska finnas på en och samma plats. På så sätt ska det bli lättare för personer som vill adoptera en katt och katthemmen att hitta varandra. 

– Kattis är ungefär som ett "Tinder" för hemlösa katter. Man swipear fram bland katterna och när man hittat en katt som man gillar kan man kontakta katthemmet i fråga, säger Henrik Harej, marknadschef på Sveland Djurförsäkringar i pressmeddelandet

Med tjänsten vill man också att fler ska få upp ögonen för att bli ny ägare till de hemlösa katterna. 

– Genom att digitalisera kattletandet på ett bättre sätt så tror vi att vi kan locka fler till att adoptera en hemlös katt, avslutar Henrik. 

I dagsläget finns tjänsten på kattis.net, men tanken är att den ska komma ut som app till iPhone och Android. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om varför du bör skaffa en katt. Det kan du läsa mer om här!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du katt?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Krav om mer pengar till värnpliktiga

USA-straff tog direkt – bosättares kort spärrat

USA:s nya sanktioner mot våldsamma israeliska bosättare har fått snabbt genomslag. Extremistledaren Bentzi Gopstein fick reda på att hans kort var spärrat när han försökte tanka bilen.

Polisen i Smedjebacken rapporterar om djur

1 timme sedan
"En häst springer lös på riksväg 66", skriver polisen på sin hemsida.

Stubb: Nato ny fas i vårt förhållande

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) tackar Finlands nyblivne president Alexander Stubb för att ha övertygat honom att Finland skulle ta steget in i Nato. Alexander hjälpte mig att läsa Finland rätt och därmed navigera Sverige rätt. Det är jag mycket tacksam för.

Polisen i Värnamo rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Personbil i singelolycka på E4.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Malmö rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Davidshallsgatan", skriver polisen på sin hemsida.