Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu lanseras "Tinder" för hemlösa katter

- 14/12/2018, 13:55 -

I dagsläget saknar tusentals katter ett tryggt hem. Katthemmen runt om i landet är fulla och de hemlösa katterna har ingenstans att ta vägen. Nu lanseras tjänsten "Kattis"– en Tinder-inspirerad tjänst som ska hjälpa katterna till ett nytt hem.

Dejtingappen Tinder har under de senaste åren blivit en populär applikation för kärlekstörstande singlar. Nu hakar Svealand Djurförsäkring på trenden och lanserar en liknade tjänst för hemlösa katter.

Tusentals katter har inget hem

I dag finns det ungefär 100 olika katthem och jourverksamheter i Sverige som tar emot hemlösa katter och försöker att hitta adoptörer till dessa. Men antalet katter som saknar ett hem är alldeles för många. Bara i år har de fått säga nej till tusentals katter eftersom för få av dem adopteras, skriver Svealand Djurförsäkring i ett pressmeddelande. 

Ska samla alla hemlösa katter på samma plats

För att göra det möjligt för fler katter att få ett hem, lanseras nu den nya tjänsten "Kattis". Tanken med tjänsten är att landets alla hemlösa katter ska finnas på en och samma plats. På så sätt ska det bli lättare för personer som vill adoptera en katt och katthemmen att hitta varandra. 

– Kattis är ungefär som ett "Tinder" för hemlösa katter. Man swipear fram bland katterna och när man hittat en katt som man gillar kan man kontakta katthemmet i fråga, säger Henrik Harej, marknadschef på Sveland Djurförsäkringar i pressmeddelandet

Med tjänsten vill man också att fler ska få upp ögonen för att bli ny ägare till de hemlösa katterna. 

– Genom att digitalisera kattletandet på ett bättre sätt så tror vi att vi kan locka fler till att adoptera en hemlös katt, avslutar Henrik. 

I dagsläget finns tjänsten på kattis.net, men tanken är att den ska komma ut som app till iPhone och Android. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om varför du bör skaffa en katt. Det kan du läsa mer om här!