Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nyfött barn stulet från Huddinge sjukhus – två personer gripna

- 18/02/2019, 18:03 -

En kvinna blev fråntagen sitt nyfödda barn på Huddinge sjukhus. Polisen uppger att en anhörig ska ha tagit barnet. Barnet var borta en kort stund, men är nu återfunnet. Två personer är gripna.

Den anhöriga personen ska ha lämnat platsen tillsammans med två män i taxi vid 17-tiden, rapporterar Aftonbladet.

– Det är synnerligen viktigt att det här barnet kommer tillbaka till mamman på sjukhus, sa Ola Österling, pressekreterare vid polisen i Stockholms län, innan barnet återfanns.

Enligt Expressen har polisen i Stockholm bekräftat att det är pappan som tagit barnet från sjukhuset.

Det har inletts en förundersökning om egenmäktighet med barn.

Strax innan klockan 18 på måndagskvällen meddelade polisen att barnet hittats och var påväg till mamman som är kvar på sjukhuset, rapporterar Aftonbladet.

Två personer är nu gripna.

Polisen kan dessvärre inte uttala sig om hur barnets hälsa låg till när man hittade det.

– Den uppgiften har jag inte i nuläget men vi hade både läkare och ambulanspersonal med i insatsen som polisen ledde, för att försäkra sig om barnets status, säger Ola Österling, pressekreterare vid polisen i Stockholms län, till Aftonbladet.

Nyheter24 har tidigare skrivit om när ett spädbarn försvann i sin barnvagn utanför en förskola i Hisings Kärra. Spädbarnet återfanns välbehållen ett kort tag senare. Det kan du läsa mer om här