Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisens fynd i sökandet efter Velmira: Har hittat en kropp

- 23/02/2019, 10:28 -

Det har snart gått två veckor sedan en familj försvann från sitt hem i Avesta. Senare samma dag misstänktes en man för mord på en kvinna. Under lördagen bekräftar polisen att de gjort fynd i sökinsatsen.

Måndagen den 11 februari kom det in flera uppgifter på att en familj försvunnit från sitt hem i Avesta. I samband med det häktades en 45-årig man i sin frånvaro misstänkt för mord på en kvinna, vilket senare visade sig vara 34-åriga Velmira.

Velmira, som är den misstänkte mannens fru, har sedan den dagen varit försvunnen och en stor sökinsats har pågått för att hitta henne. Under lördagsförmiddagen meddelade polisen att de gjort fynd i sökandet. 

– Det vi kan säga än så länge är att det som finns inom avspärrningarna har med den misstänkt mördade kvinnan att göra, säger Mats Öhman, presstalesperson på polisen, till SVT Nyheter

Strax innan lunch berättade spaningsledaren Olof Norgren att fyndet är en kropp och att de misstänker att det är Velmira. 

– I nuläget är vår bedömning att det är henne vi har hittat. Men hon är ännu inte identifierad, säger han till TT.

Hittades under fredagen i skogsdunge 

Polisens sökinsats koncentrerades till ett skogsområde i Blåkulla, längs E4:an utanför Gävle. Enligt Norgren ska det framkommit uppgifter under förundersökningen som gjorde att de kunde hitta henne där.

– Vi anträffade henne vid 14:30 i går efter uppgifter som framkom under förundersökningen, säger Olof Norgren, till TT.

Nu när de har en kropp uppger polisen att utredningsläget ser bättre ut och hoppas kunna fastställa dödsorsaken. 

Anhöriga till kvinnan har underrättats.

Sitter i häkte 

Den misstänkte mannen och Velmira är skrivna på samma adress i Avesta och har ett barn gemensamt. Mannen greps i Slovenien den 11 februari och har sedan dess suttit i svenskt häkte. När polisen grep honom var han på flykt och i bilen fanns även mannen och Velmiras gemensamma barn.

Höga ljud 

Enligt uppgifter ska det misstänkta mordet skett någon gång mellan den 9 och 10 februari. Grannar till parets lägenhet har sagt att de hörde höga ljud från bostaden under den aktuella kvällen, skriver Expressen.

Nyheter24 rapporterade tidigare om när familjen försvann. Det kan du läsa mer om här!