- Foto: Google Maps / Fredrik Sandberg/TT

Polisen letar efter försvunna Simon, 18 – sågs senast i Uppsala

Polisen har inlett en stor sökinsats i Uppsala i hopp om att hitta 18-åriga Simon som är funktionsvarierad. Han har​ varit försvunnen sedan 15.15-tiden på tisdagen. Senast Simon setts till var när han skulle ta en buss i Gottsunda centrum.


Det var Simons anhöriga som anmälde honom försvunnen vid 18-tiden på tisdagskvällen, då de inte fått tag i honom på flera timmar.

Polisen har under kvällen inlett en stor sökinsats efter Simon, 18, som är funktionsvarierad och varit försvunnen i flera timmar. Han skulle ta en buss från Gottsunda centrum i Uppsala vid 15.15-tiden och efter det har ingen sett honom.

Efter att ha klivit ur en taxi i närheten av busstationen har ingen sett honom.

– Då gick han ur en taxi och sade att han skulle åt det hållet, enligt en taxichaufför som körde honom. Men det är högst oklart om han gått på bussen eller inte, säger Pelle Nellberg vid polisen i region Mitt till Expressen.

"Lite av ett mysterium"

– Han skulle ta bussen men är sedan dess försvunnen och vi vet inte vart han tagit vägen, så det är lite av ett mysterium, säger Nellberg till Aftonbladet och fortsätter:

– Vi är ute och söker med patruller och hoppas att folk hör av sig till 114 14, om det är nöd ska man ringa 112.

Polisen har flera enheter som jobbar aktivt i ärendet just nu. Men några beslut om räddningstjänst har ännu inte tagits. 

Signalement

Simon är 174 centimeter lång och väger runt 78 kilo. Vid försvinnandet ska han ha varit klädd i en lila jacka och militärgröna arbetsbyxor med svart på knäna. 

På huvudet ska han ha burit en grå mössa och haft på sig svarta skinnhandskar, han ska även ha burit på en blå tygpåse. 

– Han pratar lite otydligt. Han har inte svårt för det sociala, utan snarare tvärtom. Men det märks att han är annorlunda, säger Pelle Nellberg för Expressen.

Än så länge misstänker polisen inte att något brott ligger bakom försvinnandet av 18-åriga Simon.

Har du sett Simon? Eller vet du något om försvinnandet? Ring polisen på 114 14.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit i Uppsala?
Tack för din röst!