Söndag 25 Jul
Stockholm

Man utförde "otrohetskontroll" på sin fru – döms för våldtäkt

Dom, malmö, våldtäkt.
Idag döms en 37-årig man från Malmö för våldtäkt på sin fru. Foto: Shutterstock / Pixabay (Montage)

Idag dömdes en 37-årig man från Malmö till två års fängelse. Mannen ska bland annat med tvång och våld ha fört upp ett finger i sin frus underliv, framför deras gemensamma dotter, för att utföra ett "otrohetstest".

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Idag dömdes en 37-årig man från Malmö till fängelse för olaga hot och våldtäkt mot sin fru. Bland annat för en händelse där mannen med våld förde in ett finger i hustruns underliv för att "kontrollera" om hon varit otrogen eller inte, enligt Lokaltidningen. 

Övergreppet skedde framför parets dotter

Det hela började efter att mannen anklagat hustrun för otrohet, och sedan börjat lukta på hennes kläder som han menade "luktade sex".   

Han tvingade sedan kvinnan att klä av sig sina byxor framför parets dotter, innan han med våld stoppade upp ett finger i hennes underliv. Något som han enligt egen utsaga gjorde för att avgöra om hon varit otrogen eller inte. 

Det hela ägde rum i början av januari i parets bostad i Malmö. Efter händelsen lämnade mannen familjens bostad. Kvinnan ringde då till en bekant som larmade polisen. 

Utöver denna händelse har mannen vid ett annat tillfälle hotat med att hälla kokande vatten på kvinnan. 

Döms till två och ett halvt års fängelse

Mannen har själv erkänt att han förde in fingrarna i kvinnans underliv, men påstår att hon gick med på "kontrollen" frivilligt, detta trots att han även förklarade att kvinnan blev ledsen och grät efter händelsen. 

Men tingsrätten motsatte sig detta och menar att det faktum att kvinna blev märkbart upprörd är ytterligare en indikation på att det inte skett med hennes medgivande. 

”Målsäganden har berättat att hon var chockad och kände sig förnedrad. Hon ’stängde av sig själv’ och var passiv för att dottern skulle märka så lite som möjligt och inte bli rädd”, står det i domen.  

Enligt tingsrätten anses handlingen jämförbar med ett samlag som skett utan samtycke. 

Idag dömdes mannen till två och ett halvt års fängelse för våldtäkt och olaga hot. Han ska även betala 105 000 kronor i skadestånd, enligt Lokaltidningen

Läs även: 

Pappan våldtog dottern på sin bröllopsnatt – sa förlåt via sms

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela