Söndag 1 Aug
Stockholm

Liseberg bygger Sagoland – för 150 miljoner kronor

Underlandet, Liseberg
Liseberg storsatsar på attraktionen "Underlandet". Foto: Pressbilder

Liseberg gör en ny storsatsning! År 2020 kommer det befintliga Kaninlandet att byggas ut med Sagolandet – en "dark ride"-attraktion som går på räls. Den kommer att kosta 150 miljoner kronor att bygga.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

2013 invigdes Kaninlandet på nöjesfältet Liseberg i Göteborg. Där har besökarna under åren fått lära känna Lisebergskaninerna Kanne och Kanina. Totalt finns det bland annat 13 attraktioner, en lekplats och spel i området just nu. 

Men till 2020 gör Liseberg en riktigt storsatsning på Kaninlandet – de investerar nämligen 200 miljoner kronor i landet och kommer bland annat att bygga upp attraktionen "Underlandet". 

En satsning på 150 miljoner kronor 

– Sedan Kaninlandet byggdes 2013 har våra gäster fått lära känna Lisebergskaninerna Kanne och Kanina ovan jord. Vad kaninerna har sysslat med under jord har vi bara kunnat drömma om – fram tills nu. I Underlandet får vi för första gången följa med under jord och helt ge oss hän till deras magiska värld, säger David Schofield, creative director på Liseberg, i ett pressmeddelande.

Av de 200 miljoner kronorna som Liseberg satsar på "Kaninlandet" år 2020 så kommer 150 miljoner av dessa gå till den nya attraktionen "Underlandet". 

Rälsburen inomhusattraktion 

Trots att det kanske låter som att "Underlandet" är under jord så kommer den nya "dark ride"-attraktionen inte att vara det. Attraktionen är en "rälsburen inomhusattraktion i mörker som tar besökaren genom olika sagolika miljöer som innehåller animationer, ljud och ljuseffekter, mekaniska figurer och specialeffekter", enligt pressmeddelandet

Attraktionen kommer att gå i fyra kilometer i timmen och fokus kommer att ligga på Lisebergskaninerna. De första åkturerna i "Underlandet" kommer att ske i samband med Lisebergs vårpremiär nästa år. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om Lisebergs fartfyllda berg- och dalbana Valkyria. Läs mer om den här!

Har du varit på Liseberg?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela