Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Elev blev utslängd från klassrummet – nu anmäler föräldrarna

- 12/03/2019, 16:53 -

Föräldrar till en 15-årig pojke har anmält en manlig lärare på en skola i Nybro kommun för ofredande, efter att läraren avvisade deras son från klassrummet. Orsaken till att pojken blev avvisad från klassrummet var för att han ska ha kallat sin kvinnliga lärare som "hora".

Det var på en lektion under fredagen som även var den internationella kvinnodagen, som en kvinnlig lärare samlade in sina elevers mobiltelefoner. Något som var helt enligt skolans rutiner, men inte alls populärt hos alla elever.

Ville inte lämna ifrån sig mobiltelefonen

En av eleverna, en pojke i 15-årsåldern, ska ha kallat sin kvinnliga lärare för "hora" när han blev ombedd att lämna ifrån sig sin mobiltelefon.

– Enligt polisanmälan kunde pojken inte finna sig i detta och kallade sin lärare för hora, säger Robert Loeffel, presstalesperson på polisen i region syd, till Expressen.

"Lärare tog tag i pojken"

En annan lärare hörde vad som hände och valde att ingripa, han tog då tag i pojken och tog ut honom ur klassrummet.

– Den läraren tog tag i pojken och avvisade honom från klassrummet. Det är detta som pojken och föräldrarna anmält som ofredande, fortsätter Robert Loeffel till Expressen.

Nu rapporterar P4 Kalmar att föräldrarna till den 15-åriga eleven har anmält den manliga läraren som ingrep. För vad? Ofredande. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om en händelse som ägde rum på en skola i södra Stockholm fångades på video. I videon syns hur en lärare lyfter en elev i skrevet och tar ett nackgrepp om åttondeklassaren. Här kan du läsa mer om det och se videon

Var det rätt av föräldrarna att anmäla läraren?