Måndag 2 Aug
Stockholm

Här är unga svenska kvinnors favoritporr

en surplatta visar porr. En kvinna ligger ner. Kollage.
Här är porren svenska unga kvinnor tittar på. Foto: Unsplash

Kvinnors porrtittande är fortfarande tabubelagt. Men svenska kvinnor tittar på porr, och deras beteende skiljer sig från manliga porrtittare. Nu kan Nyheter24 visa unika siffror som avslöjar unga svenska kvinnors favoritporr.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Att titta på porr är inte direkt ovanligt nu för tiden. Men vad för typ av porr gillar unga svenska kvinnor att titta på när det är dags för lite mys? Det har vi tagit reda på. 

Nyheter24 har tagit del av unika siffror från Pornhub, världens största porrsajt, som visar vad unga kvinnor i Sverige gillar för porr. 

Är inne på sajten längre tid

Det visar sig att ungefär tre av tio svenska besökare på sajten är ju kvinnor, och att kvinnor i regel är inne lite längre och tittar än män. Ett genomsnittligt besök för en kvinna varar i drygt tolv minuter, snittet för hela Sverige är knappt tio minuter.

Siffrorna visar att kvinnor går in och tittar på porr vid 21 på kvällen – något tidigare än män.

Marika Smith är sexinspiratör och föreläsare. Hon är inte speciellt förvånad över att så stor del av svenska porrtittarna är kvinnor. 

– Många kvinnor idag tittar på porr, det är lättillgängligt. Däremot vill man kanske inte säga att man tittar på porr, säger Marika Smith till Nyheter24. 

Dock är kvinnors porrkonsumtion ett tabu som snart kommer att brytas.

– Kvinnor pratar mycket mer om onani och orgasmer nu jämfört med för tio år sen, snart kommer man prata om porr på samma sätt. Den diskussionen vi har idag om porr kommer att kännas ålderdomlig om tio år. 

Gillar lesbisk porr

Svenska superstjärnan Zara Larsson avslöjade nyligen i en intervju att hon gillar lesbisk porr – och det är hon verkligen inte ensam om. 

Kategorin "lesbian" är faktiskt den mest populära genren bland unga kvinnor i Sverige, följt av "threesome" och "anal". 

– Forskning har visat att kvinnor går igång på att se andra kvinnor njuta, även om man själv kanske inte vill ha sex med kvinnor. Den största chansen att se kvinnor njuta är i lesbisk porr som fokuserar mycket på oralsex på kvinnor, säger Marika Smith.

Hon menar också att debatten ofta handlar om vad kvinnor ska och inte ska tända på, och att det finns många felaktiga fördomar. 

– Om man tittar på topplistan ser man till exempel "gangbang", porr som ofta benämns som våldsam och förnedrande. Där har man alltid sagt "ingen kvinna vill se detta", men jo, det vill de visst. Kvinnor vill oftast inte ha porr anpassat för kvinnor, om den är för ”mesig”.

Tecknat och BDSM

Om man jämför unga svenska kvinnors porrvanor med resten av alla kvinnor ser det mesta likadant ut. Men det finns ett par saker som sticker ut. 

På topplistan över unga kvinnors favoritporr finns "bondage" och "hentai" (japansk animerad porr) med. Det är två kategorier som inte finns med när man tittar på topplistan om man även räknar med äldre kvinnor i statistiken. 

Detta stämmer bra överens med Pornhubs statistik från hela världen, som släpptes i samband med internationella kvinnodagen. Där visade det sig att kvinnor under 25 tittar på hentai-porr 81 procent mer än kvinnor över 65. 

– Äldre kvinnor är inte uppväxta med anime eller tv-spel på samma sätt, så det är en skillnad i kultur. Sen kan hentai vara bra för den får dåligt samvete av att titta på vanlig porr, eftersom hentai inte är på riktigt. Dessutom finns det utrymme för mycket grövre scener i hentai, i och med att det är animerat, säger Marika Smith till Nyheter24. 

Däremot är Marika Smith kritisk till just sajten Pornhub, som erbjuder gratis porr som ofta är tagen från porrproducenter utan tillstånd.

– Om man gillar porr och vill titta med gott samvete tycker jag man ska betala för den, då bidrar man till schysstare villkor. 

Topp tio porrkategorier bland svenska kvinnor i åldern 18-34:

1. Lesbian

2. Threesome

3. Anal

4. Amateur

5. Popular with women

6. Hentai

7. Gangbang

8. MILF

9. Bondage

10. Big dick

Värt att tänka på är att man får ta siffrorna med en nypa salt. Pornhub får siffrorna via Google, som gör en gissning på besökarens kön och ålder baserat på nätbeteendet. Man kan alltså inte till hundra procent säga att siffrorna stämmer exakt. 

Brukar du titta på porr?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela