Så rengör du ditt våffeljärn
Ska du rengöra ditt våffeljärn? Testa diskvåfflan! - Foto: Erik Nyland TT/TT & Tomas Oneborg SvD/TT

Så rengör du ditt våffeljärn på bästa sätt

Våffeldagen i all ära. Men hur i hela friden rengör man ett våffeljärn? Jo – det gör man lättast med en diskvåffla. Men hur gör man en sådan? Nyheter24 reder ut!


Den 25 mars firas den efterlängtade Våffeldagen. Dagen då vi tusentals människor samlas hemma, på caféer, skolorna eller på arbetsplatsen och mumsar i oss våfflor för fulla muggar.

Men för att göra dessa våfflor så behöver man naturligtvis ett våffeljärn som hjälpmedel. Och alla vi som någonsin har gjort våfflor vet ju hur himla drygt det är att behöva rengöra dessa järn.

Våfflor avnjuts, enligt somliga, bäst med grädde och sylt. Bildkälla: Tomas Oneborg SvD/TT

Så finns det inget smart sätt att göra det på? Naturligtvis finns det, och det stavas D-I-S-K-V-Å-F-F-L-A – så här gör du den.

Diskvåffelreceptet

Jo – det diskvåfflan gör är att den drar ut smuts och smak ur järnet. Så att du snart kan göra våfflor igen utan att behöva dras med ett smutsigt våffeljärn. Fiffigt va?

Det här är vad du behöver:

– Salt

– Vetemjöl

– Vatten

Så gör du:

Precis som med vilket bakverk som helst så kommer du att behöva mixa ihop allt detta. Så sätt igång med att blanda en halv deciliter vatten, två matskedar salt och en deciliter vetemjöl.

Sen kör du på smeten på järnet som om du var på väg att grädda några saftiga våfflor. Efter våfflan är gräddad så torkar du av den med en fuktig trasa.

Men passa dig så att värmen inte är inkopplad.

Känner du att du kanske behöver en liten push för att äta våfflor? I så fall kan du läsa 7 anledningar varför det är värt att smaska i sig en liten våffla just idag här!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du våfflor?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

1 timme sedan
Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.