Våfflor
Den 25 mars är det dags att frossa i våfflor. - Foto: TT

7 anledningar till att du måste äta våfflor idag

Den 25 mars är det våffeldagen – och det finns många anledningar till varför du ska unna dig minst en våffla idag.


Våffeldagen infaller den 25 mars varje år, och det är sannerligen en perfekt anledning att frossa i frasiga våfflor idag.

1. Det är godare än pannkakor

Sluta ljug! Vi vet alla att våfflor är godare än pannkakor. Tänk bara på ljudet när du tar den första tuggan av en rykande färsk våffla.

Bildkälla

2. Det finns så många möjligheter

Nutella, sylt, grädde, frukt, kokos, bär, skagenröra, sirap, smör, kyckling (chicken and waffles). Eller varför inte prova att göra en våffla med skinka och ost istället för tråkigt vitt bröd? Möjligheterna till vad du kan ha på din våffla är egentligen oändliga!

Bildkälla

3. Det är roligare att laga

Du häller bara i smeten i våffeljärnet och lyssnar sedan på det underbara fräsande ljudet, väntar och så voilà är den klar. Det är som magi!

Bildkälla

4. Det kan bli en fest

Det är ju roligare att äta våfflor med sällskap så se till att bjuda över dina vänner på ett riktigt våffelkalas. Jag menar, vem hade tackat nej liksom? I rådande pandemi bör den vara på distans – tur att det finns videosamtal!

Bildkälla

5. Gör tillräckligt med smet

Se till att göra så mycket smet att du kan spara en del till imorgon så kan du göra världens godaste frukost. För ärligt talat, man kan inte äta för många våfflor.

Bildkälla

6. De ser fina ut

En pannkaka, eller någon annan maträtt över huvud taget, kan aldrig se ut som en våffla. Att sätta tänderna i en hjärtformade, rykande våffla är ju så nära himmelriket man kan komma.

Bildkälla

7. De gör dig glad

Att äta en våffla är inte bara gott. Det kommer göra dig glad och alldeles varm i själen för resten av dagen.

Bildkälla

Så se nu till att äta våfflor idag, det är ju ändå bara våffeldagen en gång om året så gör det bästa av den.

Nyheter24 har tidigare skrivit om 14 bilder som kommer få dig att vilja äta våfflor nu med en gång och hur du kan laga supergoda våffelmuffins, ja VÅFFELMUFFINS.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du våfflor?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Höör rapporterar om trafikolycka

Höjd BNP-siffra från USA

USA:s bruttonationalprodukt (BNP) ökade med 3,4 procent i fjärde kvartalet i fjol, enligt reviderade siffror från USA:s handelsdepartement.

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

1 timme sedan
Det finns ingen naturlig orsak bakom jordskredet vid E6 i höstas, enligt åklagaren. Tre personer misstänks för brott, bland annat då stora mängder schaktmassa utan tillstånd flyttats till området. De här massorna har lagts på platsen där jordskredet sedermera igångsatts, säger åklagare Daniel Veivo Pettersson.