Lördag 31 Jul
Stockholm

Hatprästen Steven Anderson kommer till Sverige

En prideflagga och Steven Anderson. Kollage.
Steven Anderson kommer till Sverige i maj. Foto: AP/Youtube

Han har portats från flera länder, och ses som en av de värsta hatpredikanterna i USA. Nu kommer Steven Anderson till Sverige för att sprida sitt budskap.

Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Steven Anderson från USA har gjort sig känd som hatpredikant efter att ha hyllat terror och mord. I Storbritannien och Kanada har man portat honom. 

Men nu kommer han för att sprida sina läror i Sverige. 

Anderson har uppmärksammats för att han önskat att Barack Obama ska mördas, att homosexuella ska dömas till döden och för sina antisemitiska budskap. 

Efter terrordådet på en nattklubb i Orlando 2016, där 50 personer sköts ihjäl på en gayklubb, hyllade Anderson attacken, och sa att världen nu hade ”50 färre pedofiler”.

Kommer till Sverige

I maj kommer Anderson genomföra en Europaturné, och han planerar att komma till Stockholm. 

”Vi kommer att ha gemenskapsmåltider, gå från dörr till dörr och sprida Jesus ord och sedan ha en predikan på kvällen. Målet är att hjälpa kristna i Sverige som lyssnar till mina predikningar online”, skriver Anderson i ett mejl till Dagens Nyheter.

Anderson driver den kristna rörelsen New Independent Fundamentalist Baptist, ett extemkonservativt nätverk av kyrkor. Trosläran är en blandning av konservativa kristna högervärderingar och konspirationsteorier som ofta handlar om judar och hemliga makthavare. 

Andersons predikningsteknik är ofta aggressiv och hätsk. 

Facebook förbjuder hatiska rasistbudskapen – redan nästa vecka.

Tycker du det är okej att han kommer hit?
Tack för din röst!
Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela