Arraksbollen.
Arraksbollen har försvunnit. - Foto: Shutterstock. Foto: Johan Nilsson / TT (Montage)

Sorgebeskedet: Därför har den älskade Delicato-klassikern försvunnit

Om man är ett riktigt fikafan så har man kanske märkt att en riktig Delicato-klassiker försvunnit från affärshyllorna. Det är nämligen så att den älskade godbiten tagits ur sortiment – och detta är varför.


Om du varit på jakt efter Delicatos chokladboll med arrakssmak, och inte hittat den, så har vi dåliga nyheter. Det är nämligen så att den har slutat produceras – både hos Delicato och Gille, som är de två största tillverkarna. 

Delicato slutade producera godbiten redan under våren 2017, medan Gille dröjde med att att ta bort arraksbollen från sitt sortiment till förra september. Och nu har bollarna sinat på affärshyllorna. 

För låg efterfrågan

Anledningen till att den goda bollen slutat tillverkats är enligt Gille, att efterfrågan var för låg. 

– Man ändrar på sortimentet med jämna mellanrum och flera centrala kedjor bestämde sig för att ta bort arraksbollen då de inte upplevde att det fanns en tillräckligt stor efterfrågan, säger Camilla Tuvesson, marknadschef på Gille i en intervju med Fri Köpenskap. 

Men hon berättar även att de inte utesluter att den kan återvända någon gång i framtiden. 

Ljus i tunneln

Om du är en av de som älskar arraksbollen så är inte allt hopp ute. Den finns nämligen att köpa hos andra dagligvarukedjor som Axfood och ICA. 

”Eldorados arraksbollar finns i våra butiker och kommer att finnas kvar även framöver”, skriver Axfoods presschef Claes Salomonsson i ett mejl till Fri Köpenskap.

Riktigt smarrigt bubbel för fikaälskare

Har du letat efter ett riktigt trevligt bubbel att smutta på under fikan. Då är Delicatos nya Delibubbelcato något för dig? Läs mer om den bubblande nyheten här.  

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vilken är bäst?
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

1 timme sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

1 timme sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

1 timme sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

1 timme sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

2 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.