Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Delicato lanserar "Delibubblicato" – ett bubbel för fikasugna

- 12/03/2019, 10:19

Delicato och Vinoteket har presenterat kanske årets trevligaste nyhet. De lanserar nämligen ett vin som ska passa utmärkt till bakverk och givetvis Delicatobollen.

Om vi säger Delicato vad tänker du på då? Naturligtvis poppar bilder på smarriga chokladbollar, punschrullar och andra bakverk upp i huvudet. Vad tänker du på om vi säger Vinoteket då? Låt oss gissa... jo – vin såklart!

Nu har dessa två företag slagit sina kloka huvuden ihop och tagit fram en riktig supernyhet. I ett pressmeddelande meddelar de lanseringen av det mousserande vinet "Delibubblicato", ett bubbel som passar perfekt till "gofikat".

Delibubblicato-vinet.
Så ser den chokladbollsinpirerade flaskan ut. Bildkälla: Pressbild

"Vill erbjuda lustfylld fika"

Planen är att vuxna nu ska kunna avnjuta ett bubbel tillsammans med sitt bakverk och de båda parterna är väldigt glada över det kommande vinet.

– Delicato vill erbjuda lustfylld fika och vi är glada att kunna göra det genom att lansera Delibubblicato tillsammans med Vinoteket, säger Nadja Radwan på Delicatos marknadsavdelning i ett pressmeddelande.

Så smakar det

Kristian Kull, som är sommelier på Vinoteket, är mastermindet bakom självaste vinet och han har valt ut ett som ska passa extra bra till just söta bakverk.

– Vi valde ett mousserande italienskt vin med läskande toner av gråpäron och citrusfrukt i trendiga Extra Dry-stilen då det passar perfekt till just söta Delicatobakverk, säger Kristian Kull, sommelier på Vinoteket.se i pressmeddelandet.

När kan man köpa det och vad kostar det?

Är du sugen på att testa bubblet redan nu? Då har vi goda nyheter. Det finns exklusivt för försäljning på Vinotekets hemsida sedan den 11 mars och kostar dig 139 kronor flaskan.

Är du sugen på att testa bubblet?