Fredag 19 Aug
Stockholm

Enkla tipset: Så kan du få din avokado att hålla i ett halvår

Avokado.
Så här får du avokado att hålla längre. Foto: Foto: Unsplash

Är du trött på att din avokado blir mjuk och brun så fort du plockat upp den från matkassen? Då borde du testa detta enkla tips.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Om du älskar avokado vet du säkert redan om vilken struggle det kan vara att hitta en som är mogen, men inte övermogen. 

Och om man köper en som är omogen, med förhoppningen om att den kommer att mogna till en klargrön gudomlig himmelsfrukt när man väl ska äta den, så har den 9 av 10 gånger hunnit bli brun och oätbar innan man får chansen. 

Därför finns det ett litet knep som passar perfekt om man har tänkt använda avokadon till en smarrig guacamole, eller mosad på en krispig toastbit. 

Funkar både som halvor och mosad

Tipset, som kommer från Mittkök funkar bäst om avokadon inte hunnit bli brun ännu. Skär avokadon i två halvor och gröp sedan ur dem. Linda in dem i plast- eller aluminiumfolie och lägg sedan in dem i frysen. Voila! Så kan de bevaras i upp till sex månader. 

Om man vill kan man också mosa avokadon, då är det bra att pressa lite av juicen från en lime eller citron över avokadon. Lägg sedan moset i en lufttät påse. 

När du sedan tinar upp avokadon så passar den bäst att använda i en smarrig guacamole eller som röra, enligt Mittkök.  

När du ska skära i avokadon är det viktigt att passa dig för att undvika avokadohand – ett blodigt fenomen som du kan läsa mer om här.

Tycker du om avokado?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.