Fredag 7 Maj
Stockholm

Så kyler du din öl snabbt och enkelt på mindre än 10 minuter

Snabbaste sättet att kyla sin öl på
Här är knepen för att kyla din öl sjukt snabbt. Foto: Christine Olsson TT / Fredrik Hagen TT

Nyheter24 listar de enklaste och snabbaste sätten att kyla din byxvarma bärs när törsten är som störst.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det är många av oss som har varit där tidigare. Man har köpt sin dricka för kvällen men helt enkelt glömt bort, eller inte haft tid, att ställa in den i kylen inför kvällen.

Så hur ska du gå tillväga för att kyla ned din öl illa kvickt? Jo – det finns en hel del tips och knep som kan hjälpa dig när du sitter i skiten. Nyheter24 reder ut.

Här är tre tips för att kyla din öl snabbt. Bildkälla: Fredrik Hagen TT/TT

1. Vattenballongsmetoden (ca 15 minuter)

Vi börjar med kanske det festligaste knepet, den så kallade vattenballongsmetoden. Det hela går ut på att du fyller ballonger med vatten och lägger dessa i frysen.

Som du kanske redan förstår så kräver detta lite förberedelse, men det positiva är att det kommer att se riktigt festligt ut när du väl gör det.

Gör så här:

Fyll ballongerna med vatten och lägg in i frysen. Där kommer de att behöva frysa i minst 5 timmar – ja, vi vet att det är en evighet, men vi sa att det krävdes LITE förberedelse.

Plocka sedan ut dessa när tiden är kommen och lägg ballongerna i ett stort kar, en hink eller dylikt. Lägg sedan ned din dryck i behållaren och vänta 15 minuter – efter det har du kall dryck hela kvällen. Woop!

2. Pappersmetoden (ca 10 minuter)

Det här knepet är perfekt för dig som kanske är på en förfest och VERKLIGEN behöver kyla ned din införskaffade lager.

Oroa dig inte – det är ett enkelt och snabbt knep , det enda du behöver är lite papper, en vattenkran och tillgång till en frys.

Så här gör du:

Ta lite papper, vilket papper som helst, och vira in ölen i det. Blöt sedan ned den inlindade burken och släng in den i frysen och vänta i tio minuter. Voilá du har nu en iskall öl och kan festa vidare likt den boss du är.

3. Vatten + salt + is + öl = kärlek (ca 5 minuter)

Okej, för den här metoden behöver du tillgång till antingen en hink, balja eller ett badkar. Förutom det så behöver du salt, is och vatten – sen är du golden.

Så här gör du:

Börja med att fylla upp hinken, eller vad du nu har valt av det vi föreslog, med vatten. Kasta sedan ned isen och ölen i behållaren och strössla rikligt med salt. Rör om lite då och då under dessa fem minuter – sen har du en riktigt kall och god öl.

Varför salt?

Jo, för att salt sänker vattnets fryspunkt och orsakar en så kallad fryspunktsnedästtning, vilket gör att det inte fryser och på det viset kan det kyla bättre.


MER: Öl-kunnig? Testa om du känner igen ölet när märket är borta!

Har du testat något av knepen?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela