Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu kommer påskvärmen – här blir det 15 plusgrader nästa vecka

- 12/04/2019, 10:42

Snart är påsken äntligen kommen. Nyheter24 har tagit reda på hur prognosen ser ut för högtiden och vart det blir som varmast!

Nästa vecka är det äntligen dags att plocka fram påskriset, fjädrarna och påskgodiset. Trots att det för tillfället blåser kalla vindar runt om i landet så ser påsken ut att bringa värme till många delar i landet. Nyheter24 har tagit reda på hur väderprognosen ser ut för den fantastiska högtiden.

Så blir vädret i påsk.
Det ser ut att kunna bli riktigt soligt på håll under påsken. Bildkälla: Lise Åserud TT/TT

Högre temperaturer rör sig in

– Vi har lite högre temperaturer som rör sig in nästa vecka och vi ser ett fortsatt högtryck även in mot slutet mot påsk. Mitt på dagen under torsdagen, så kan värmen sträcka sig från södra Norrland till Skåne med tvåsiffriga temperaturer på ungefär 10-15 grader, säger Moa Hallberg, meteorolog på SMHI till Nyheter24 och fortsätter:

– Vad vi kan se nu så ser det ut som att det kommer att vara en ganska solig skärtorsdag. Det är väl längst västkusten det ser ut att kunna bli lite moln.

Här blir det 15 grader varmt

Värmen ser ut att hålla i sig under påsken och på självaste långfredagen så finns det goda möjligheter ett solglasögon-kompatibelt väder i stora delar av landet.

– På fredagen ser det fortsatt ut att var höga temperaturer. Ända upp till Norrbotten ser det ut att vara plusgrader som kan sträcka sig upp mot 7-9 grader. I övriga delar av landet ser det ut att bli lite molnigare men med temperaturer på cirka 9-15 plusgrader, säger Hallberg.

Var blir det som varmast?

– Det ser ut att bli som varmast i Götaland med 15 grader under fredagen, berättar Hallberg.

Högtrycket hänger kvar

Och för alla ni som spenderar påskhelgen hemma så kan vi säga grattis. Det ser ut att bli riktigt fint väder i vissa delar av landet under hela perioden.

– Lördagen ser ut att vara ganska lik fredagen men i Lapplandsfjället ser det ut att komma lite nederbörd, där ser det ut att bli lite snöblandat regn. Det är fortsatt plusgrader i övriga delar av landet så som torsdagen och fredagen, säger Hallberg och fortsätter:

– Söndagen är väldigt lik de andra dagar i och med högtrycket. Det ser ut som att nederbörden i Lapplandsfjället har försvunnit och det är uppehåll. 

MER: Då får du påsklov 2019 – alla datum kommun för kommun

Längtar du efter värmen?