Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är Sveriges roligaste kommunslogans

- 19/04/2019, 10:27

De flesta svenska kommuner har en egen slogan. Men vilken är roligast? Här listar Nyheter24 några de roligaste officiella, och inofficiella, kommunslogans i landet.

Om man vill marknadsföra sig själv på ett minnesvärt och roligt sätt så kan man använda sig av en rolig slogan. Och som de flesta kanske vet, så har många kommuner i landet en helt egen slogan som ska vara utmärkande för just den platsen. 

Här är några av de konstigaste och roligaste kommunslogans i landet – både officiella och inofficiella. 

9. Flen – En kommun

Idag stoltserar Flen med sin slogan "Sörmlands hjärta", men innan dess så arbetade man utifrån en mycket enklare och rakare approach. Kommunens slogan var nämligen "Flen – En kommun". Varför låtsas vara mer än vad man är liksom?

8. Säter – Jag är tokig i Säter 

Beroende på vem man frågar, så är detta kanske den mest träffsäkra av alla slogans på listan. Säter, som i många år varit känt för dess mentalsjukhus, hade fram till 2017 "Jag är tokig i Säter" som kommunslogan. 

För två är sedan gick kommunstyrelsen ut med att frasen skulle börja fasas ut vilket man sakta gjort fram tills nu.

7. When in Europe – Don't miss Skurup

Skurups slogan talar ganska mycket för sig själv. Rolig, kreativ och definitivt ett lockande motto för den som inte besökt kommunen. 

6. Fagersta – Här får du livstid

En dröm om man vill leva och dö i Fagersta, en mardröm om man inte vill det. Roligt i vilket fall!

5. Kävlinge – Ligger bra till

I Flens anda kör Kävlinge på kort och praktiskt. Behöver man egentligen veta så mycket mer?

4. Österåker – Mer än bara en anstalt 

Denna slogan tillhör den inofficiella kategorin, men är inte mindre rolig för det! När man som kommun är mest känd för sin slutna anstalt, kan det var bra att förmedla att det faktiskt finns annat i kommunen. 

Skolor, mataffärer och till och med vägar! Främst är det en bra försäkring för de som kanske känner sig sugna på att slå sig ner i Österåker. 

3. Åmål – Alltid något, sa han som fick se Åmål

Officiellt så är kommunens slogan "Åmål vid Vänern" men deras inofficiella slogan "Alltid något, sa han som fick se Åmål" är minst lika känt. 

Och om man utgår ifrån det sistnämnda är Åmåls nog det absolut rimligaste mottot på listan. Viktigt med självinsikt!

2. Hjo – I love Hjo

Vi behöver nog inte skriva så mycket om Hjo för att du ska förstå den geniala ordvitsen. 

1. Trosa – Världens ände

Inofficiell eller inte, så är detta helt klart listans vinnare. Om man bor i en stad som är döpt efter ett underklädesplagg måste man få skratta lite åt det. 

Det släpptes nyligen siffror som visade var i Sverige det snusas som mest. Klicka här för att kolla in listan – kanske ligger din stad i toppen?