Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här bor svenskarna som köper mest snus

- 07/04/2019, 11:14 -

Siffror från Snusbolaget visar nu var i Sverige man beställer mest snus ifrån nätet. Och det är väldigt tydligt att vissa län i landet älskar snus lite mer än andra. Toppar ditt län listan?

Drygt en miljon svenskar snusar regelbundet. Det betyder att cirka en tiondel av alla i landet köper snus. Men var i landet köper man som allra mest snus? Och hur mycket snus innebär "som allra mest"?

Med hjälp av siffror från Snusrapporten, som är framtagen av Snusbolaget, har vi kunnat sammanställa i vilket län man beställer hem mest snus från nätet. 

Kanske ligger ditt län i toppen? 

Värmland, Dalarna och Jämtland i toppen

Stapeln visar alltså hur många snusdosor varje person i länet köper i snitt per år. I toppen hittar vi Värmland, Dalarna och Jämtland där snittet per person som bor i länet ligger på över 250 snusdosor per år. 

Och då räknar man bara med de dosor som köps på nätet!

Längst ner i listan hittar vi Skåne, Västra Götaland och Halland som snittar på 100 snusdosor per år och person. 

Vill du ha betalt när du byter dosa? Nu införs "snuspant" på prov i Norge – och för den som vill gå omkring och samla dosor kan det bli en rejäl slant. Här kan du kolla in det

Och om du själv är en snusare så måste du kolla in: Snusarens tio budord – den officiella regelboken för snusare.