Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Två dagar efter dubbelmordet – man dödsskjuten i Sätralägenhet

- 13/04/2019, 12:17 -

Under torsdagen hittades två unga män, 18 och 20, döda i ett låst källarförråd i området Sätra i södra Stockholm. Nu, bara 2 dagar senare, har en 24-årig man mördats med automatvapen i en lägenhet i samma område.

Under torsdagen hittades två ung män mördade i ett låst förråd. Männen, 18 och 20 år gamla hittades utan kläder, i förrådet. Enligt uppgifter ska de ha varit döda under flera timmar innan de hittades skriver Expressen. 

Under lördagsmorgonen, bara två dagar efter morden på de unga männen, mördades en annan ung man i Sätra. Mannen ska ha träffats av automateld i en lägenhet i området. 

Polisen larmades till platsen vid 04:00-tiden och vid 08:45 kunde de bekräfta att mannen dött av sina skador. 

– Det är en man född på 90-talet som dött, sade Per Fahlström, presstalesperson vid polisen i Stockholm till Aftonbladet.

Sätra
Polisen vid lägenheten i Sätra. Foto: Janerik Henriksson / TT

Bilbrand strax efter skjutningen

Strax efter skottlossningen ägt rum fick polis och räddningstjänst ett larm om en grå brinnande bil i grannorten Västertorp. Nu utreds ett eventuellt samband mellan bilbranden och skottlossningen, skriver polisen på sin hemsida. 

Två män har gripits

Under lördagsmorgonen stoppades en bil av två polispatruller på Skärholmsvägen, bara några hundra meter från brottsplatsen. Efter att bilen beslagtogs av polis bärgades den till polisstationen i Västberga.

En kort tid därefter kunde polisen meddela att två personer hade gripits,  skäligen misstänkta för mordförsök, enligt Expressen. 

Teori: Kan vara hämndaktion

Enligt uppgifter till Expressen ska polisens teori att mordet under lördagen kan vara en hämndaktion för dubbelmordet som skedde i Sätra. Dessa uppgifter har dock inte bekräftats av polisen.