Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

18 fantastiska filmer som du borde se i påsk

- 19/04/2019, 17:13 -

Under påsken kan det vara skönt att bara titta på någon film och mysa till det lite. Nyheter24 listar 18 fantastiska påskrullar du kan kika på!

Snart är det äntligen påsk. Det är högtiden då vi bland annat firar minnet av att Jesus led och dog för våra synder. Men den här högtiden handlar ju om så mycket mer än det.

Jo – nämligen att äta godis, spendera tid med familjen och att se på film. Under påsken är man såklart mer eller mindre bosatt framför tv-soffan. Därför har vi på Nyheter24 listat de bästa påskfilmerna som du borde titta på under påskhelgen.

Die Hard 2
Relaxa i soffan med en riktig klassiker. Bildkälla: IMDB

1. Die Hard 2

Vad ska man säga egentligen. En spänningsfylld actionrulle med grymma catchphrases och Bruce Willis i huvudrollen. Blir det bättre än så? Nja.

2. Fast and the furious

Bilar, Vin Diesel och Paul Walker. Den heliga treenigheten i filmväg.

3. Dödlig hämnd

Steven Seagall tidigt 90-tal. Benknäckarfilmerna blir inte fetare än just den här rullen. I sedvanlig ordning rockar vår huvudperson hästsvans och har alltid nära till fight. 

Man vet helt enkelt vad man får när man sätter igång denna.

4. Indiana Jones 1, 2 och 3 men inte 4

Under påsk så finns det ett perfekt maraton att titta på. Självfallet syftar vi på filmerna om vår favoritarkeolog som konstant måste slåss mot nazister och andra stygga personer för KULTURENS skull.

Om du vill kan du kika på den fjärde filmen, men gör det på egen risk. 

5. Star Wars IV – A New Hope

Den första Star Wars-filmen från från 1977 är den perfekta filmen att titta på medan man myser till det rejält i soffan. Men varför just denna?

Jo, för i den första filmen slipper vi vintermiljöer – det är en film som andas hopp och tro. Något som även påsken gör.

Ghost Rider
Hur fet karaktär är inte det här? Bildkälla: IMDB

6. Ghost Rider

Nicolas Cage, ett brinnande skelett som kör motorcykel och Eva Mendez. Vilken topprulle detta är egentligen. Titta bara på bilden! Hur kan man tacka nej till att se på en film med den här scenen i sig?

7. Braveheart

En odödlig klassiker. Mel Gibson håller brandtal, visar röven i förakt mot engelsmännen, fingermålar sig i ansiktet och mycket mer.

Den här filmen passar om man känner sig lite rebellisk och har cirka tre timmar att döda, för den är lika lång som den är fet. Alltså skitlång och skitfet.

8. Face/Off

En av de häftigaste och fetaste filmerna som någonsin har gjorts. Vi har alltså John Travolta och Cage i en riktigt rysare som utspelar sig på 90-talet.

Har du inte sett den tidigare så kan vi i alla fall säga att en FBI-agent gör en ansiktstransplantation för att kunna utge sig för att vara en terrorist. Men tji fick han, för terroristen gör samma sak.

Dunderfilm – se den.

9. Double Team

Vid det här laget har du insett att detta är den "grabbigaste" listan som någonsin har gjorts. Det kommer inte att ändras om vi säger så.

Här är nämligen vårt Jean-Claude Van Damme-bidrag till listan, eller som så många andra kallar honom: "The Muscle from Brussels"

I den här filmen får vi se, förutom vår favoritbelgare, ikoner som Mickey Rourke och hör och häpna – Dennis Rodman. Behöver vi ens förklara plotten eller är ni redan sålda?

10. Rocky

Normalt vis så brukar ju Rocky 4 vara den filmen man rekommenderar. Men i och med att det är påsk så är nog den första filmen bäst.

Får du feeling så kan du ju alltid titta vidare på de andra filmerna.

11. Den siste mohikanen

Den sista mohikanen en riktig klassiker med Daniel Day Lewis från tidigt 90-tal. Hans karaktär heter Falköga och är en skicklig spanare och jägare.

Det är barbröstade män som springer i skogen och massvis av spännande scener. Perfekt för en lugn långfredag kanske?

12. The Passion of the Christ

En klassiker signerad Mel Gibson. Filmen handlar såklart om Jesus och hela historien om honom. Fruktansvärt rimlig film att se med tanke på att: Utan Jesus = ingen påsk.

Ett päron till farsa
Chevy Chase i sitt esse. Bildkälla: IMDB

13. Ett päron till farsa

H-E-R-R-E-G-U-D vilken film! Chevy Chase med familj tar oss runt i Europa på kanske den sjukaste bilsemestern någonsin. Ladda upp med chips, häll i något gott i glaset och bered dig på att åka på en riktigt åktur på humortåget. 

14. Prinsen av Egypten

Den första och sista animerade filmen som kommer med på den här listan. Faktum är dock att det är en briljant film och Moses, som är med i filmen, spelar ju en viktig roll i kristendomen. Därför är det en given påskfilm.

The Rock
Vilken jäkla trio va? Bildkälla: IMDB

15. The Rock

Ännu en dunderrulle anno 1990-talet. Sean Connery, Nicholas Cage och stenhårde Ed Harris. Den här filmen involverar superfängelset Alcatraz, ett gisslandrama, hot om att spränga en hel stad och helikoptrar.

Den har allt.

16. Jesus Christ Superstar

Såklart så har vi ett tips till dig som föredrar musikaler också. Jesus Christ Superstar är berättelsen om Jesus liv och död i en rätt så modern tappning, med fräsig musik och häftiga klädesplagg.

Vill du svänga på de lurviga? Ja då är denna film rätt för dig.

17. Ben-Hur

Ben-Hur får alltså plats på listan den med. Och vi snackar om den som från 1959, inte den nya. Har du några timmar över så ska du definitivt se denna klassiker.

Filmen utspelar sig under samma tid som Jesus levde så att den hänger ihop med påsken säger sig själv.

18. Ocean 11

Här kommer den sista, men inte den sämsta filmen om vi säger så. Ocean 11 – en riktigt modern klassiker med nervkittlande scener, rappa kommentarer och en George Clooney i högform.

Gillar du filmer om häftiga bankrån? Då är detta din påskfilm.

Ska du kolla på några av dessa?