Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kaos efter SAS-strejken: Nu höjs biljettpriser hos andra flygbolag

- 26/04/2019, 12:32

Det råder kaos bland SAS-resenärer efter att bolagets piloter gått ut i strejk. Samtidigt väljer andra flygbolag att chockhöja priserna på sina biljetter.

Det var vid halv fyra på fredagsmorgonen som svenska SAS-piloter informerade att de gick ut i strejk och skulle vägra flyga under flera dagar framöver. Lite senare under fredagsmorgonen meddelade även norska och danska SAS-piloter att de gick ut i strejk. 

Strejken handlar till stor del om piloternas löner, något som Nyheter24 tidigare skrivit om. Detta påverkar tiotusentals resenärer och över 600 flygningar. 

Flygbolag blixthöjer priserna

Samtidigt som det råder kaos bland SAS-resenärerna, som blivit erbjudna av företaget att boka om sina resor, så har det konkurrerande flygbolaget Norwegian höjt priset på sina biljetter en hel del. 

– Priserna regleras som vanligt efter utbud och efterfrågan. Vi upplever nu en extraordinär ökning och då är det helt naturligt att priserna justeras, säger Lasse Sandaker-Nielsen, informationschef på Norwegian till norska E24.

Under fredagsmorgonen låg en resa från Oslo till Stockholm, via Helsingfors, drygt 8 000 kronor. Och på fredagseftermiddagen ligger priserna på drygt 9 000 kronor, rapporterar Aftonbladet

"Det är en åttadubblig prishöjning" 

Terje Berger, som arbetar på norska söksajten Finn.no, jämför dagens priser på en resa mellan Stockholm och Oslo tur och retur med priser från i somras. Då låg priset för sträckan på omkring 1000 kronor.  

– Den visar att det just nu sker en åttadubbling av priserna, säger Berger till E24

Han fortsätter: 

– Flygbolagen har aldrig haft det tuffare än nu med tanke på hur ekonomin ser ut. Jag är säker på att SAS hade gjort samma sak om det var Norwegian som gick ut i strejk.

Har du planerat att flyga med SAS i helgen? Så här påverkas du och det här ska du göra!

Drabbas du av strejken?