Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

10 fantastiska Eurovision Song Contest-bidrag vi minns

- 19/05/2019, 08:44 -

På lördagskvällen vann Duncan Laurence Eurovision Song Contest 2019 med låten "Arcade". Under årens gång har vi fått beskåda flera fantastiska nummer i ESC – här är de vi speciellt minns!

Varje år sedan 1956 arrangeras Eurovision Song Contest till miljontals personers stora glädje. ESC 2019 arrangeras i Tel Aviv efter att Netta Barzilai tog hem segern i förra årets upplaga av tävlingen med sin låt "Toy".

Men låt oss blicka tillbaka och förfriska minnet med några av de bästa och coolaste bidragen som har ställt upp i tävlingen. 

1. Ruslana - Wild Dances

Med dunder och brak vann Ruslana 2004 års upplaga av Eurovision Song Contest. Undrar du varför? Ja – ta bara en titt på hennes framträdande. Vilken dunderlåt!

2. Olsen Brothers - Fly on the wings of Love

Med gitarr och skönsång om kärlek så fångade de två kramgubbarna från Danmark en hel världsdel. Och när man hör lyssnar på den här dängan så förstår man snabbt varför.

3. Helena Paparizou – My Number One 

Med denna SUPERDÄNGA vann svenskan Helena Papariozou, då tävlandes för Grekland, Eurovision Song Contest. Visst håller den än?

4. Lordi - Hard Rock Hallelujah

Okej, kanske den mest otippade gruppen att se i en ESC-final va? Men som man blev överraskad när man hörde låten för första gång. Lordi, keep on rockin'!

5. Sertab – Everyway That I Can

2003 vilket år va? Lyssna på den här låten och dröm dig tillbaka till den ljuvliga tävlingen.

6. Ivi Adamou - La la love

Men den här låten vann ju inte? Nepp – det gjorde den inte. Vad den däremot gjorde var succé på krogar och fester runt om i Europa. La la la la la LOVE!

7. Alexander Rybak – Fairytale

Vilken norsk är mest folkkär i Sverige. Är det Skavlan eller Rybak? Ja – det är väl olika hos alla, men en sak är säker. Det är väldigt jämnt mellan de två!

Här är låten som charmade hela Sverige!

8. Loreen – Euphoria

Behöver vi ens skriva något? Skulle inte tro det.

9. Buranovskiye Babushki - Party For Everybody

De ryska gummorna som verkligen dansade och sjöng sig igenom rutan. Vem hade inte velat festa med dessa partypinglor?

10. Love Shine a light - Katarina and the Waves

Den här klassikern vann ESC långt innan många av er var födda. Men lyssna en sekund och försök övertyga dig själv att den inte hör hemma på listan. Det är omöjligt!

MER: Gör vårt mello-quiz! Vilket år kom låten?

Tittade du på ESC i år?