Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tjuv stal skolklassens pengar – som de tjänat på majblommor

- 14/05/2019, 11:31 -

I torsdags blev barnen på Sövestad skola av med de pengar de tjänat ihop genom majblommeförsälning – efter att ett par fräcka tjuvar tog sig in i skolan och stal dem. "Det är så lågt", säger skolans biträdande rektor Camilla Svensson om stölden.

Barnen på Sövestad skola hade kämpat hårt och länge med sin majblommeförsäljning. Dessvärre skulle deras hårda jobb gå till spillo efter att tjuvar bröt sig in på skolan och stal pengarna som barnen fått ihop. 

Händelsen inträffade under förra torsdagen medan lärare befann sig på skolan för att medverka i ett samverkansmöte. 

Gjorde inbrott – medan personal var på skolan

Men det faktum att personal befann sig på plats i skolan var inget som avskräckte tjuvarna. Istället valde de att bryta sig in i byggnaden som ligger bredvid lokalen som lärarna hade möte i. 

Det var inte förrän en väktare dök upp på mötet som de anställda insåg att något var fel. Han förklarade att det varit inbrott. 

– Eftersom vi skulle ha möte på kvällen hade vi ställt om larmet och när väktaren kom trodde vi att det var något fel. Men när vi gick ut för att prata med honom fick vi veta att det hade varit inbrott på kontoret, sade biträdande rektor Camilla Svensson till Ystads Allehanda.

– Det är så lågt, fortsatte hon.

Bröt upp flera skåp för att få tag på pengarna

Inbrottstjuvarna tog sig i byggnaden genom ett fönster. Inne i lokalen bröt de upp ett flertal skåp och fick på så sätt tag på pengarna för majblommorna som barnen sålt. 

Lyckligtvis fick de inte tag på så mycket annat av värde. 

– Vi har alla datorer i ett säkerhetsrum och dit in kom de inte, sade Camilla Svensson i intervju med Ystads Allehanda.

Här kan du läsa mer om årets majblomma, till exempel vad den kostar och vart de intjänade pengarna går.

Mer om svensk skola: Här är har man infört förbud för energidryck på skoltid.

Har du köpt en majblomma någon gång?