Stockholm

Uppgifter: Skråmos barn är i Sverige – har landat i Göteborg

Svenska IS-terroristen Michael Skråmos barn landade i Sverige under onsdagen. De sju barnen reste med sin morfar till Göteborg och anlände kring 10-tiden.


Läs mer

För en månad sedan blev det klart att svenske IS-terroristen Michael Skråmos barn skulle få åka komma hem till Sverige tillsammans med sin morfar. De sju barnen befann sig då i al-Howl-lägret i norra Syrien och reste sedan till Erbil, Irak med morfar Patricio Galvez.

Där har barnen tillsammans med Patricio fått vänta på att få klartecken om att de kan få komma hem. 

– Vi väntar på att åka hem så fort alla papper från konsulatet blir färdiga. Barnen har varit på sjukhuset och tagit flera prover. De mår bättre nu, sade Patricio Galvez i en intervju med Expressen förra veckan

Och nu, nästan en månad senare, landade allesammans på Landvetter i Göteborg. Planet landade vid 10-tiden efter att ha flugit från Frankfurt under onsdagsmorgonen, rapporterar Expressen

Svenske IS-terroristen Michael Skråmo

Michael Skråmo växte upp i Göteborg. Efter gymnasiet konverterade han till islam, men övergick sedan till en extrem salafistjihadistisk tolkning av religionen som delas av terrorsekten IS.

Under 00-talet gjorde sig Skråmo känd som en debattör och kringresande predikant och laddade ofta upp youtubevieos där han delade med sig av radikala uppfattningar. 

År 2014 reste han till Syrien för att strida med IS. Han tog då namnet Abdul Samad al Swedi ("Allahs svenske tjänare").

I mars 2019 kunde brittiska ITV bekräfta att Michael Skråmo var död. 

Mer om Michael Skråmo: 

Uppgifter: Svenske IS-terroristen Michael Skråmo är död

Michael Skråmo är död – det bekräftar hans mamma för SVT

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.