Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SMHI:s besked – här kan det bli värmerekord imorgon!

- 20/05/2019, 13:34 -

Den kommande veckan ser ut att bjuda ett riktigt pangvänder. Här kan du läsa allt om prognosen!

Den kommande veckan ser ut att bjuda på ett alldeles förträffligt väder på sina håll. Men hur varmt kan det komma att bli egentligen? Nyheter24 hörde av sig till SMHI för att ta reda på det.

I veckan kan det bli riktigt soligt på sina håll.
Det kan bli riktigt varm i veckan. Bildkälla: Tomas Oneborg SvD/TT

Varm luft dominerar

– Vi har rätt varm luft som ligger över landet – den luften kommer att fortsätta att dominera här i veckan. Det kommer också vara rätt ostadigt då vi har en del regn som passerar i landets nordligaste delar, men även västra Svealand och nordvästra Götaland får lite regn idag, säger Therese Gadd, meteorolog på SMHI till Nyheter24.

Chans till rekordvärme

Tisdagen är sannerligen en dag att se fram emot på vissa håll. Varför undrar ni då? Jo – det finns nämligen en chans att vi kommer upp och kanske förbi rekordvärmen från april på hela 26(!) grader.

Men alla ha inte lika tur – utan morgondagen kan även bli en åskig och blöt historia för vissa.

– Under tisdagen är det varierad molnighet som gäller. Om solen kikar fram i söder ser vi ut att kunna komma upp i 25 grader i Götaland och Svealand, säger Gadd och fortsätter:

– Som det ser ut nu är det imorgon som värmen kan kulminera. Årets högsta temperatur ligger 26.4 grader som vi hade den 26 april i Ullared, kanske kan vi komma att slå den imorgon.

Varmluften ligger kvar i veckan

En stor del av landet ser ut att gå en fin vecka till mötes. Vidare i veckan så ligger nämligen varmluften kvar – men några mindre områden kan komma att drabbas av regn och skurar.Det kommer även att börja dra in lite kallare luft över delar av nordligaste Norrland. 

Så befinner du dig i södra Sverige: Ta fram solkräm och badbyxorna, för i veckan väntar det superväder!

Längtar du efter värmen?