Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

10-åring var ute och cyklade – blev nedslagen och rånad

- 20/05/2019, 20:04 -

En pojke i 10-årsåldern var i söndags ute och cyklade i Kungsbacka, Göteborg. Men något som pojken trodde skulle bli en vanlig cykelrunda i motionsspåret i Vallda, fick istället ett förfärligt slut.

Det var under söndagseftermiddagen som en pojke i 10-årsåldern tog sig en cykeltur i Kungsbacka, Göteborg. Men det blev ingen vanlig runda i motionsspåret i Vallda.

Pojken blev nedslagen och rånad.

Två gärningsmän

Gärningsmännen som ska varit två killar i 15-årsåldern ska ha stoppat 10-åringen och sedan tvingat honom att lämna ifrån sig sin mobiltelefon.

Men där nöjde sig gärningsmännen. En av de två killarna som var i 15-årsåldern ska sedan ha slagit 10-åringen. Efter att han mottagit slag mot överkroppen lämnade gärningsmännen platsen på varsin cykel.

Senare på söndagskvällen ska den stulna mobiltelefonen hittats sönderslagen.

Efterlyser två pojkar i 15-årsåldern

– Vi har i nuläget inga misstänkta. Vi efterlyser därför om någon sett två pojkar i 15-årsåldern. Ena ska ha haft en vitsvart hjälm och den andre helt vit. Vi är tacksamma för tips, säger David Lorentz, förundersökningsledare vid polisen i Kungsbacka till SVT.

Pojken ska nu höras av polis.

Nyheter24 har tidigare skrivit om när en nioårig pojke blev ihjälbiten på semestern av en hund. Här kan du läsa mer om det.