Vansbro
Uppgifter: Larm om pistolman vid skola – stor polisinsats pågår - Foto: Johan Nilsson/TT, Google Maps

Uppgifter: Larm om pistolman vid skola – stor polisinsats

​En insats inleddes av polisen vid en skola i Vansbro vid 13.30-tiden på måndagen. Vittnen ska ha slagit larm till polisen efter att de sett en man beväpnad med pistol utanför skolan, enligt uppgifter till Aftonbladet.


Presstalesperson för polisen vill inte bekräfta uppgifterna.

– Det finns ett diffust hot, det är oklart om det är mot en enskild på skolan eller mot skolan, säger Tommy Lindh på polisens ledningscentral, till Aftonbladet och fortsätter:

– Insatsen är stor, vi har engagerat personal från olika delar av länet och regionen.

Har valt att låsa skolan

Enligt uppgifter till Aftonbladet så ska eleverna i skrivande stund hållas inlåsta på skolan.

– Jag har inte fått mycket information, jag vet att det finns en hotbild och att vi valt att låsa skolan. Lärare och skolledningen försöker hålla eleverna lugna och polisen hjälper till och informerar, säger Katarina Willman, kommunchef i Vansbro, till Aftonbladet.

Läget under kontroll

Senare under eftermiddagen vid 15.40 berättade Stefan Wickberg, presstalesperson för polisen, att läget åter är under kontroll.

– Vi bedömer att vi har läget helt under kontroll. Vi är inte längre oroliga att det ska inträffa något allvarligt brott. Men vi vi jobbar fortfarande för fullt på plats, det finns fortfarande frågetecken kvar, säger Wickberg till SVT Nyheter Dalarna.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!